RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

50 år på to plan

Sur februarkulde hindret ikke Søndre Veitvet Borettslag i å feire sitt femtiårsjubileum med utegrill og marsipankake.

Veitvet: Mange mente blokkene i Søndre Veitvet borettslag bare skulle holde i 25 år. Forrige tirsdag feiret beboerne jubileum for det dobbelte antall år.
Så vidt jeg vet ble leilighetene bygget i en tid da det var litt boligmangel. Det ble derfor bygget raskt, billig og stort, sier styreleder Bjørn West.
Tanken var jo at de skulle stå i 25 år, men nå har det blitt 50, smiler vaktmester Tonny Alvad.
Forrige tirsdag var det opp med partytelt og frem med utegrillen i Veitvetveien 30. Alle beboerne var invitert til jubileumsmarkering, og både hamburgere og pølser gikk ned i vinterkulda.
Det er hyggelig med godt fremmøte. Dette er jo også en foranledning til en eventuelt større fest til sommeren. Vi håper på det, sier West og Alvad.
Spøken satt løst mellom matbitene rundt grillen. Som styreleder og vaktmester blir man kjent med mange i borettslaget.
To er topp
Tonny Alvad er ekte veitvetgutt og har bodd i området hele livet. I 1987 kom han til Søndre Veitvet borettslag. Bjørn West flyttet inn i 1999 og fant seg fort til rette i de spesielle leilighetene. I blokkene på Veitvet har nemlig de fleste leilighetene to etasjer.
Etter å ha bodd i vanlig leilighet i seks år, er jeg veldig lykkelig for at jeg når har to etasjer. Det føles mye større når man kan gå fra kjøkkenet nede til spiserommet oppe. Det er omtrent som å bo i et hus, sier West.
Svært populære er også barnehagene som holder hus i borettslaget. En vanlig barnehage og en familiebarnehage leier lokaler i Søndre Veitvet borettslag. Dette gjør borettslaget til et populært sted for småbarnsforeldre.
Kjøleskap inkludert
I 1955 brukte man andre midler for å trekke beboere til borettslaget. Alle leiligheter ble nemlig levert med kjøleskap. Men ifølge Bjørn West var disse skrantende allerede fra begynnelsen.
Det var litt trøbbel når det ble varmt om sommeren, men om vinteren gikk det visst fint, smiler West.
I anledning jubileet har styrelederen tatt frem borettslagets første årsberetning, datert 1956. Husleietakstene er artig lesing. 65 kroner for de minste leilighetene, 75 kroner for toromsleiligheter og 130 kroner for fireroms. I dag er fireromsleien 2684 kroner.
Men det er også ting som ikke forandrer seg mye i løpet av 50 år. I samme årsberetning står en bemerkning som også kunne passet i dag selv om Bjørn West forsikrer at problemet ikke er stort.
"Det har i sin tid bugnet med uvedkommende gjenstander i bomberom, kjellerganger og trapper" er rapporten fra 1956.

Tanken var at blokkene skulle stå her i 25 år, men nå er det blitt 50.
Vaktmester Tonny Alvad


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere