RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

50 års skolehistorie fra Lambertseter


Når Lambertseter-forfatter Ivar Sekne til tirsdag presenterer jubileumsboken til Lambertseter videregående skole, kan både han og rektor Claus Hageli konstatere at det «mot alle odds» har blitt mer enn et godt læringssted. LVG er i dag Oslos mest populære, og det er her elevene er stolt av å gå.
Når Lambertseter-forfatter Ivar Sekne til tirsdag presenterer jubileumsboken til Lambertseter videregående skole, kan både han og rektor Claus Hageli konstatere at det «mot alle odds» har blitt mer enn et godt læringssted. LVG er i dag Oslos mest populære, og det er her elevene er stolt av å gå. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen
Da det ble vedtatt å opprette en videregående skole på Lambertseter, var det allerede fra starten store problemer. Men nå 50 år etter vet alle at det ble en suksess.

LAMBERTSETER: Dette kommer frem i jubileumsboken til Lambertseter videregående skole, «Mot alle odds», som legges frem på tirsdag når skolens 50-årsjubileum markeres.

 

Lambertseter-forfatteren, journalisten og lokalhistorikeren Ivar Sekne har ikke bare samlet skolens historie mellom to permer, men også denne gangen laget en bok som gir et godt bilde fra lokalmiljøet samtidig som han forteller om hvordan den videregående skolen har utviklet seg i Oslo.

Vanskelig start

Med historiske skolestorheter som Jacob Rasch og Cecilie Thoresen som bakteppe burde det si seg selv at Lambertseter skulle være et sted for læring. Og med de store barnekullene etter krigen, skulle man tro det ville være selvsagt at drabantbyen fikk sin videregående skole.

Men Lambertseter-ungdom måtte til Nordstrand eller Holtet før det ble snakk om egen videregående skole. Og da det ble fattet vedtak om videregående opplæring lokalt, var det heller ikke lett.

Først ettermiddagsskole på Manglerud og deretter «rampeskole» de første årene i ny bygning Cecilie Thoresens vei.

Entusiaster

Men på -90-tallet skjedde det noe. Entusiastsike lærere og foreldre begynte å markedsføre alt det LVG hadde å by på - og det ga resultater.

Skolen gikk fra å være et sted ungdom ikke satte høyt, til at populariteten skjøt i været.

Det ble bygget opp miljøer. Idrettslinje, revy, dataundervisning er noen av mange stikkord.

Topp skole

I dag er Lambertseter videregående den skolen det er størst søkning til, det er her de gode karakterene kommer - og det er her elevene er stolt av å gå og forventer mye.

Jubileum

Ivar Sekne har med god hjelp av LVG-venner samlet stoff til en 250-siders bok som både forteller lokalhistorie og en skoles vanskelige vekst fra bunn til topp.

Tirsdag kan rektor Claus Hageli ønske skolevenner av alle slag velkommen til 50-årsjubileum. Og de som kanskje har glemt alt skolen har vært gjennom, kan altså få hukommelseshjelp av boken «Mot alle odds» som da blir lagt frem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere