*Nettavisen* Nyheter.

500 000 til garderobeanlegget på Ullernbanen

IKKE BRA: Hans Skageng og Svein Storjord i Ullern IF viste BU-leder Carl Oscar Pedersen rundt i de to fotballgarderobene. Foto: Vidar Bakken

Det kom ikke midler fra Oslo kommune/Bymiljøetaten for å utbedre kommunens helsefarlige garderober på Ullernbanen. Dermed måtte bydelen ta ansvar.

ULLERNBANEN: Like før møtet i bydelsutvalget i Bydel Ullern sist torsdag kom rapporten fra Bymiljøetaten om at det verken var investeringsmidler til modulbrakker eller midler til rehabilitering av garderobene innenfor budsjettet.

Urovekkende

Rapporten som skulle vært ferdig i juli, var dermed til liten hjelp for Ullern idrettsforening. Ullern Avis har i en tidligere utgave beskrevet forholdene i de to fotballgarderobene, som fremstår som helsefarlige.

Bydelsutvalget ser det som svært nødvendig å gjøre noe med garderobene i og med disse brukes av barn og unge, samt at tilstanden er så urovekkende at garderobene risikerer stenging. Det ble vedtatt at 500 00 kroner skal stilles til disposisjon for Ullern IF, med håp om at Bymiljøetaten kan bidra med noe i tillegg.

Økte med 460 000

Etaten har innhentet anbud på rehabilitering av garderobene i to omganger ifølge rapporten. I 2013 var prisen 326 250 kroner, mens ny pris fra samme entreprenør i 2014 er 780 000 kroner. Noe som tyder på rask forverring av forholdene.

– Vi er naturligvis kjempeglade for at bydelen ser alvoret i situasjonen, men samtidig er vi skuffet over at Bymiljøetaten er helt fraværende og ikke ser alvoret i dette, sier leder av Ullen IF, Svein Storjord.

Idrettsforeningen vil raskt sette i gang arbeidet med å oppgradere garderobeanlegget.

Les også: Bydelen gir 500 000 kroner til undervarme

Starter prosessen

– Vi starter nå prosessen for å se hva vi kan få til med de midlene som er stilt til rådighet. Samtidig har Bymiljøetaten tidligere gitt signaler om at de kan bidra om Bydel Ullern er villig til å bevilge penger. Jeg håper fortsatt at etaten kan ta til fornuft og hjelpe til med nødvendig rehabilitering av garderobeanlegget. Vi sender en stor takk til bydelsutvalget i Bydel Ullern, sier Storjord.

Det planlegges en flerbrukshall med nytt garderobeanlegg på Ullernbanen, men det vil ta mange år før denne vil bli realisert. Bymiljøetaten skriver blant annet i sin anbefaling: «Ullern flerbrukshall vil med stor sannsynlighet ikke kunne realiseres innenfor en femårsperiode, derfor er alternativet med innleie av modulbygg uaktuelt på grunn av høye kostnader."

Etaten anbefaler derfor enkel rehabilitering i sin rapport, men kan ikke prioritere dette inneværende år.

Les også: Iskjøleanlegget på Ullernbanen blir fredet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag