RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

500 barn vil ha lekeplassen tilbake


Rune Thorsberg, på vegne av Foreldreutvalgene i Tåsen, Berglåven, Bergtunet, Damplass og Sognsveien barnehager, ber bydel om å tilbakeføre lekeapparatene til Langliaparken. Her med 100 misfornøyde barn. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Rune Thorsberg, på vegne av Foreldreutvalgene i Tåsen, Berglåven, Bergtunet, Damplass og Sognsveien barnehager, ber bydel om å tilbakeføre lekeapparatene til Langliaparken. Her med 100 misfornøyde barn. Foto: Karl Andreas Kjelstrup Foto: FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP
Foreldrene i fem barnehager på Ullevål og Tåsen krever å få lekeapparatene tilbake i Langliaparken.

ULLEVÅL: Da lekeapparatene på mystisk vis forsvant, ett etter ett tidligere i høst, ropte brukere av den nedlagte barneparken i John Colletts allé 71 ut i protest.

Brukes av barnehagene

Men det er ikke bare barnefamilier på helgetur som fortviler. Også barnehagene i nærmiljøet har brukt lekeplassen som utfartssted for å oppleve noe annet enn bare barnehagens eget lekeområde. Lekeapparatene, beliggenheten og inngjerdingen har gjort den tidligere barneparken perfekt som lekeplass.

Foreldreutvalget (FAU) i Tåsen barnehage har fått med Bergtunet, Berglåven, Damplass og Sognsveien barnehager, med til sammen 500 barnehageplasser, og har nå dannet en aksjonsgruppe for å få lekeplassen tilbake.

– I budsjettforlaget for 2011 ligger det bare inne 300.000 kroner til ettersyn og vedlikehold av bydelens parker og lekeplasser. Det sier seg jo selv at det er altfor lite, sier Rune Thorsberg i aksjonsgruppen.

Les også: Det er ikke penger

– Tyveri

Nordre Aker Budstikke møter over 100 barn fra barnehagene i nærmiljøet som ikke lenger synes det er like moro å besøke Langliaparken.

– Hvem stjal lekene? Var det du? spør en fortvilet liten gutt.

– Du skjønner at det er tyver som har tatt lekene våre, forteller en jente, før alle barna roper «Tyver, tyver» høyt i kor.

Aksjonen ønsker et svar på hvor raskt lekeplassen kan gjenopprettes.

– Hvorfor ønsker ikke bydelsadministrasjonen å tilrettelegge for et attraktivt nærområde også utenom barnehagenes lekeområder? Ønsker de at barnehagene skal være de lokale grill- og turområdene i helgene, spør Thorsberg retorisk.


Aksjonsgruppen ønsker nå et svar fra bydelen om hvorfor det ikke er foreslått mer penger til drift av bydelens parker når etterslepet er så stort, og hvilke planer som foreligger for å opprettholde lokale samlingsplasser.

Leder May-Brith Døssland (V) i bydelens kultur- og oppvekstkomité sier til nab.no at dette er et pengespørsmål. Hun etterlyser en prioriteringsliste for bydelens grøntområder.

LES HELE SAKEN: Bydelen har en plan for parkene


Facebookgruppen "Langliaparkens Venner"

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere