RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

500 gikk i fakkeltog for samhold på Mortensrud


Omtrent 500 Mortensrud-beboere stilte opp i fakkeltoget for å vise samhold. F.V.: Ane Ringvold, Bernt Ringvold, Shan Maranderan og Jamuna Maranderan.
Omtrent 500 Mortensrud-beboere stilte opp i fakkeltoget for å vise samhold. F.V.: Ane Ringvold, Bernt Ringvold, Shan Maranderan og Jamuna Maranderan. Foto: Foto: Janina Lauritsen
Engasjerte Mortensrud-beboere gikk i fakkeltog for å vise at de står sammen og bryr seg om hverandre i nærmiljøet. Ildsjel Melita Ringvold startet engasjementet etter at en 10 år gammel gutt ble funnet død i sitt eget hjem.

MORTENSRUD: Mellom fire og fem hundre stilte opp til fakkeltoget fredag 21. november. Arrangør av fakkeltoget Melita Ringvold, forstander i Søndre Nordstrand muslimske senter, Iftikhar Mahmood, og  prest i Mortensrud kirke, Alexander Colstrup, holdt appeller før fakkeltoget gikk en to kilometer lang runde i nabolaget. 

 

 

– Aldri lukke øynene

 

– Det er fantastisk å få vise at Mortensrud er et godt sted å vokse opp. Vi er mange som bryr oss, og de aller fleste har det godt her. Men det skjer vonde ting også, og det er ting vi vil endre på, sa Melita Ringvold i sin appell før fakkeltoget. 

 

Ringvold fortalte at for en uke siden måtte hun svare barna sine på hvorfor barn dør på Mortensrud. Hun startet Facebook-gruppen Mortensrud Manifest: Fordi vi bryr oss, som i skrivende stund har 830 medlemmer, for å samle alle på Mortensrud som vil skape et inkluderende lokalsamfunn. 

 

Ringvold sa i appellen at det må gjøres småting i hverdagen for at alle skal ha det bra. 

 

– Alle må få være med i bursdager, vi må snakke med og ikke bare om hverandre, og vi må kunne navnet på alle barna i klassen. Det er vi som bor her som har svarene og som er med på å skape fremtidens Norge. Vi på Mortensrud skal alltid bry oss, hjelpe, snakke med hverandre, løfte frem de gode historiene og aldri lukke øynene for noen som har det vondt. 

 

Står sammen 

 

– Vi har hatt en tragisk hendelse. Vi må ikke la den passere i revy, vi må skape et bedre og mer inkluderende samfunn. Vi skal stå sammen, uansett. Hvis vi ønsker et godt fellesskap må vi bry oss. Begynn å bry dere om naboene, sa Iftikhar Mahmood i sin appell. 

 

Alexander Colstrup, prest i Mortensrud kirke, holdt også appell før fakkeltoget.

 

– Det er så mange som blir tråkket på og oversett. Det er spesielt stygt når det rammer barn og unge, de har ikke ressurser til å ta opp den kampen. Min sønn er verdens fineste gutt, men det er naboungen også. 

 

Initiativtakerne bak fakkeltoget ønsket, i tillegg til å vise at Mortensrud fortsatt er et godt sted å bo med folk som bryr seg om hverandre, å rette søkelyset på hva de trenger for å bedre miljøet for barn og unge. De vil ha flere felles møteplasser, og en flerbrukshall er noe de har ønsket seg lenge. 

 

Bernt Ringvold og Shan Maranderan møtte opp til fakkeltoget for å vise at Mortensrud-folk støtter hverandre, og fordi de håper engasjementet vil synes - og gi resultater. 

 

– Det er en selvfølge å møte opp når det kommer et så positivt engasjement. Vi må få frem det positive. Når politikerne ser at folk engasjerer seg, så skjer det ting, sier Ringvold til Nordstrands Blad. 

 

– Dette er et godt tegn. Vi er et multikulturelt miljø, og det er veldig positivt. Det ser vi i dag. Mortensrud-folk støtter hverandre! sier Maranderan. 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere