*Nettavisen* Nyheter.

500 gikk i tog mot mobbing på Odins skole

Aina Stenersen holdt apell mot mobbing påLambertseter. Her sammen med far på andre trinn, og initiativtaker til markeringen, Remi Padoin. Foto: Foto: Trine Solberg

"Si ifra" var budskapet da 500 engasjerte barn og voksne fredag kveld gikk sammen i fakkeltog mot mobbing på Lambertseter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Om lag 500 personer møtte opp på Lambertseter fredag ettermiddag. Foto: Foto: Trine Solberg

Klikk på bildet for å forstørre.

Artisten Rayle, kjent fra Stjernekamp på NRK, opptrådte for de fremmøtte. Foto: Foto: Trine Solberg

Klikk på bildet for å forstørre.

Om lag 500 mennesker møtte opp på Lambertseter fredag ettermiddag. Foto: Foto: Trine Solberg

LAMBERTSETER SKOLE: Onsdag skrev Nordstrands Blad om markeringen som ble satt i gang av foreldre ved Lambertseter skole og fant sted fredag kveld. Fakkeltoget viste at det er mange som bryr seg og som står sammen mot mobbing.

– Budskapet er "si ifra". Og når det er budskapet, sier et fakkeltog at vi er mange som vil lytte, sier Remi Padoin til Nordstrands Blad i etterkant av fakkeltoget.

(Se flere bilder ved å trykke på bildet øverst i saken. Leser du på mobil ser du flere bilder neserst i saken)

Han er en av initiativtakerne og har selv barn i 2. klasse ved Lambertseter skole.

– Som det ble sagt fra scenen så handler det om å vise seg frem og si at vi er så mange som støtter opp. Klarer det å hjelpe én person til å finne en kommunikasjonskanal, og til å snakke, så har vi gjort noe bra.

LES OGSÅ: Tenåringer gir beskjed til mobberne: - Bruk huet!

– Vi skal kunne si i fra

Engasjementet rundt mobbing har vært stort siden moren til Odin Olsen Andersgårds valgte å fortelle hans tragiske historie. Den 13 år gamle gutten valgte i mars i år å ta sitt eget liv, etter å ha blitt mobbet over lengre tid, blant annet ved Lambertseter skole.

Fakkeltog Lambertseter

Hans etter hvert kjente sitat "Det hjelper ikke å si ifra, de gjør ikke noe uansett" har satt seg hos en hel nasjon.

– Tror barn det, da har vi kommet veldig feil ut. Vi skal kunne si i fra. Her ligger det et stort ansvar, sier Padoin.

For å sende nettopp den beskjeden samlet flere hundre engasjerte Lambertseter-beboere seg under parolen "Ja til Lambertseter, nei til mobbing." Her var også FAU, foreldregruppen ved skolen og Lambertseter Lions.

LES OGSÅ: "Nei til mobbing - ja til lambertseter

Gir håp

Etter fakkeltoget ble det holdt appeller av Frp-politiker og medlem i Helse- og sosialkomiteen på Stortinget, Aina Stenersen, Lambertseter Lions, FAU og rektor ved Lambertseter skole.

– Arbeidet mot mobbing er kompleks og det er en oppgave vi alle må være med på å løse. Vi må alle ha øyne og ører i kriker og kroker, og ta signaler på at mobbing kan foregå. Vi må lære alle unge i alle aldre at nok er nok. Og vi må være tydelige og modige og vise at vi bryr oss. Om magefølelsen sier at noe er galt, så tar magefølelsen sjeldent feil, sa Stenersen til de oppmøtte.

Under sin appell la hun vekt på viktigheten av positiv involvering i nærmiljøet og samarbeid mellom barn og voksne, politikere og fagpersoner.

– Derfor synes jeg det er så fantastisk at foreldrene og Remi her har tatt ansvar og arrangert fakkeltoget, så vi kan komme sammen, føle på det samme, snakke med hverandre og bli kjent. Det gir håp.

– Vi må alle jobbe sammen. Foreldre, politikere og fagpersoner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag