500 kilo epler blir cash i kassa

PENGER: Epler betyr cash i reisekassa, her Sander Berg og Ingeborg Bjørlo fra niendetrinnet på Engebråten Ungdomsskole.

PENGER: Epler betyr cash i reisekassa, her Sander Berg og Ingeborg Bjørlo fra niendetrinnet på Engebråten Ungdomsskole. Foto: FOTO: Alf Andre Berg

Det er ikke bare i kakebransjen og dorullbransjen det er cash å hente for skoleelever som skal på klassetur. En snartur innom eplebransjen er også lønnsomt.

GRUPPA: Det ble bra business å ta en tur innom eplebransjen, her med ferdige kartonger, fra venstre: Herman Hansen, Sander Berg og Ingeborg Bjørlo. Kaja Diset er også i gruppa, men var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: FOTO: Alf Andre Berg

KJELSÅS/GREFSEN: Kreativiteten må blomstre blant ungdomsskoleelever som skal på klassetur til Polen og/eller Tyskland. Opp mot 6000 – 7000 kroner er rundt det hver elev i 9. eller 10. klasse tilsammen skal samle inn for å dekke utgiftene til reise og opphold.

I eplebransjen

Engebråtenelevene Herman Hansen (Disen), Kaja Diset (Kjelsås), Sander Berg (Kjelsås) og Ingeborg Bjørlo (Grefsen) fra niende klasse skal på tur til Berlin, til våren, og blant annet lære mer om historien rundt Berlinmuren. Og nylig kastet innsamlingsgruppa seg uti eplebransjen.

– Vi fikk plukke epler gratis i noen av Kjelsåshagene, epler som kanskje uansett ikke hadde blitt plukket. Det ble til nesten 500 kilo med epler, og som vi leverte til Ringi Gård i Bærum. Der lager de eplene om til eplesaft. Vi fikk nesten 70 kartonger med kjempegod eplesaft, ifølge talskvinne for innsamlingsgruppa, Ingeborg Bjørlo.

God business

Og eplesaft fra Kjelsåshagene er tydeligvis god business, for allerede nå er nesten alle kartongene ”bortbestilt”. Det betyr mer cash i reisekassa.

– Ja det er ikke så mange kartonger igjen, men vi er jo på facebook hvis noen er interesserte. En kartong koster 250 kroner, vi tjener 150 kroner per kartong, forteller Ingeborg.

For Ringi Gård tar 100 kroner per lagde eplesaft-kartong. Og for i det hele tatt å få laget eplesaft på gården, så må det minst leveres inn 60 kilo med epler, ifølge Ingeborg.

– Det var gøy og veldig sosialt i ”eplebransjen” . Og ikke minst er det en fin ting å få laget noe så bra ut av epler som kanskje ikke hadde blitt plukket i det hele tatt. Det er kanskje noe jeg kommer til å gjøre på eget initiativ senere en gang også . Det er jo noe trist med det å se epler som ingen plukker!, ifølge Ingeborg, som sikkert i likhet med de andre Engebråtenelevene, gleder seg til Tysklandsturen til våren.

Kakebransjen?

– Ja det tror jeg sikkert bli gøy. Men har hørt at det også kan bli litt slitsomt, det er så mye som skal oppleves på få dager!, tror Ingeborg.

Men det er fortsatt noen tusenlapper som skal inn i reisekassa før gjengen er i boks.

– Tror kanskje vi tar en tur innom kakebransjen igjen!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.