*Nettavisen* Nyheter.

500 millioner kan se Lyn

I morgen er det flere enn bare Bastionen som kan se Lyn i Aksjon. Denne gangen på Bislet.

Riktignok er sannsynligheten liten for at det blir så mange tilskuere på Bislett på onsdag, men når Lyn møter Liverpool kan tv-seere i 50 land få med seg matchen, om de vil.

OSLO: Men aller helst bør du kanskje finne veien til Bislett stadion, hvis du vil oppleve stemningen, og har et hjerte som banker for Lyn, eller Liverpool - eller begge lag.

For en uke

Tabelljumbo Lyn har hatt en mildt sagt hektisk uke; treneren er sparket, og i forkant av mandagens tippeligamøte med Brann var dagen preget av det komplette kaos.

I morgen møter de selveste Liverpool i en oppvisningskamp på Bislett stadion.

Ifølge Lyn.no er dette første gang laget fra Oslo vest møter rødtrøyene fra Beatles' hjemby.

Al Jazeera til Fox Sports

Når kampen sparkes i gang klokken 19.00 onsdag kveld, kan potensielt 500 millioner mennesker ha benket seg foran tv-skjermene over hele verden, for å se kampen.

Det vil si, det er antallet mennesker som vil ha mulighet til å ta inn levende bilder fra kampen via sine tv-skjermer.

Kampen vises nemlig i mer enn 50 land i følgende områder: Midtøsten (Al Jazeera), Portugal (Sport TV), Israel (Charlton), CIS Territories (Viasat East), Frankrike (W9), Polen (Polsat), Serbia & Balkan [ex Kroatia], Kina (Madison), Malaysia (Astro Measat), Indonesia (Lativi), Nord America (Fox Sports), UK (LiverpoolTV). Det opplyser Lyn-ledelsen i en pressemelding.

På TV2

Her hjemme er det TV2 som viser kampen, på sin hovedkanal, kommentert av Øyvind Alsaker og Petter Myhre.

- TV2 er fotballkanalen i Norge fremfor noen, og var det foretrukne valget for Lyn. Det var enkelt å komme til en enighet om visningsrett, og vi tror det blir en god produksjon som det norske folket kan kose seg med fra sofaen, sier en entusiastisk mediesjef og «Lyns Corner»-spaltist, Joachim Westher Andersen, i en pressemelding.

Tekkes seerne

Ansvarlig redaktør i TV2 Sporten, Vegard Jansen Hagen synes det er gledelig at kampen vises på TV2.

- En klubb som Liverpool er ekstremt attraktiv for det norske publikum. Møtene med norske Tippeligalag like før ligastart i England har vist seg å være svært populære, så vi er veldig glade for å få muligheten til å vise kampen, sier han i pressemeldingen, og legger til:

- Vi er også svært trygge på at vi får gode seertall.

Lyn og England

Selv om det er første gang de to lagene møtes, er det ikke ukjent for Lyn å møte engelske lag. På Lyn.no leser vi:

«Allerede i 1923 spilte Lyn en treningskamp mot Arsenal, i et oppgjør som endte 0-0. 71 år senere stilte Arsenal til «omkamp» på Ullevaal stadion, i en kamp Lyn vant 1-0. Treningskamper har det blitt en del av, blant annet mot Bolton Wanderers (1956), Sheffield United (1966), West Bromwich (1969) og Wolverhampton (2004).»

«Også i europacupsammenheng har Lyn møtt engelske lag, uten helt å ha hellet med seg. Selv om Lyn hadde en god periode, med seriegull, cupgull og nestensensasjonen i Barcelona, ble det stortap for topplagene Leeds (1969) og Tottenham (1972).»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.