RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

50.000 kroner til Haiti


Med 50 000 kroner fra 5.-klassingene og 40 000 kroner fra 6.-klassingene har 200 elever ved Kjelsås skole til sammen samlet inn 90 000 kroner til veldedige forhold. Foto: Anders Jørstad
Med 50 000 kroner fra 5.-klassingene og 40 000 kroner fra 6.-klassingene har 200 elever ved Kjelsås skole til sammen samlet inn 90 000 kroner til veldedige forhold. Foto: Anders Jørstad
Synet av jordskjelvofre på tv-skjermen fikk 5.-klassingene ved Kjelsås skole til å reagere.

KJELSÅS: Sigurd Dyrstad (10) er en av dem som husker de sterke tv-bildene.

– Det var trist å se hjelpeløse mennesker som var helt hvite av betongstøv. Å starte pengeinnsamling var noe vi elever kom på selv, forteller han.

50 kr pr. kakestykke

En stolt representant fra SOS-barnebyer dukket opp i skolegården sist fredag med et diplom som takk for at elevene har samlet inn 50.000 kroner.

Sunniva Bevar (10) og Vilde Øvreeide (10) har vært to av mange flittige kakebakere den siste tiden.

– Vi har solgt foran butikken og folk har vært veldig flinke til å gi penger. Noen betalte 50 kroner for to kakestykker. Da vi var tom for kaker, ga en mann oss 20 kroner likevel, forteller Sunniva.

Leksefri uke

Givergleden har også vært stor på hjemmebane. Når Sara Horni (10) fikk 150 kroner for å støvsuge to soverom, kan man trygt fastslå at foreldrene har satt pris på barnas engasjement.

Sara og Vilde synes skoleledelsen var «snill» da den kjørte leksefri uke under innsamlingsperioden. «Snill og snill», bemerker medeleven Sigurd.

Legehjelp, medisin, mat og klær, samt muligheter for skolegang, er noe av det de solidariske elevene håper pengeinnsamlingen skal hjelpe til med. Nordre Aker Budstikke gratulerer med innsatsen.

Mange barn i bydelen har gjort en kjempeinnsats etter jordskjelvkatastrofen på Haiti. Både skoler og barnehager har samlet inn flere hundre tusen kroner totalt.

Les mer om hva andre barn i Nordre Aker har gjort her:

- 113.793 kroner!
- Vi måtte gjøre noe!
Kakesalg for Haiti-barna

BLI FAN AV NORDRE AKER BUDSTIKKE PÅ FACEBOOK!

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere