*Nettavisen* Nyheter.

500.000 til lysløype

Med 500.000 i startkapital håper leder i langrennsgruppa til Rustad IL, Barbro Tomter Dahlen, at lysløype og snøproduksjonsanlegg på Skullerudstua vil stå klart i løpet av 2010-2011.

Langrennsgruppa til Rustad IL tok «jackpoten» i Sparebankstiftelsen DnB Nors høstutdeling.

SKULLERUDSTUA: En strålende fornøyd leder i Rustad IL langrenn, Barbro Tomter Dalen mottok mandag formiddag en diger sjekk med en diger pengesum.

Dette er som å vinne i lotto. Jeg har aldri sett så mye penger før. Det pleier som regel å være to nuller mindre, fleiper den driftige rustadlederen.

Fantastisk arbeid

Samtidig som snøen kom i store monn til Oslo og Skullerudstua, var det tid for høytidelige overrekkelse av den nette sum av 500.000 til Rustad IL langrenn.

Giveren er Sparebankstiftelsen DnB Nor, som hvert år deler ut rundt 100 millioner kroner til allmennyttige formål, helst lokalt forankret.

Det gleder meg å kunne bidra til det fantastiske arbeidet som langrennsgruppa her gjør, uttalte avdelingsbanksjef for markedsområdet Oslo nord, Jann Simonsen under overrekkelsen.

Han er selv aktiv bruker av det flotte området på Skullerudstua, som i 1999 ble kåret til Norges flotteste friluftsområde.

Dette betyr utrolig masse for oss, vi er veldig takknemlige for dette bidraget, sier Tomter Dahlen.

Kommer halvveis

Pengene skal gå til lysstolper som skal lyse opp en trasé på 5 km ved Skullerudstua. De 500.000 fra Sparebankstiftelsen DnB Nor gjør at Rustad langrenn kommer halvveis rundt løypa.

Og med diverse tippemidler og litt egne midler så håper jeg vi skal være i mål i løpet av 2010-2011, sier Tomter Dahlen.

Hun er ikke i tvil om at en slik lysløype vil bli et kjærkomment bidrag til området som preges av stor aktivitet, sommer som vinter.

Ikke minst vil det bety mye for dem som trener her. Og når vi får fornyet snøproduksjonsanlegget, vil vi virkelig ha flotte forhold å by på. Det er ikke alltid det er like mye snø her som i dag, smiler Tomter Dahlen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.