Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

518 var uten strøm

Det skal ha vært en sprengningsulykke her som førte til at strømmen forsvant. Foto: Arne Vidar Jenssen
Det skal ha vært en sprengningsulykke her som førte til at strømmen forsvant. Foto: Arne Vidar Jenssen
518 hus mistet strømmen klokken 15.51 torsdag. Siste hus hadde ikke strøm tilbake før etter ni timer.

NORDSTRAND: - Det er helt spesielt at så mange husstander mister strømmen, og at det tar så lang tid før de får strømmen tilbake, sier informasjonsdirektør i Hafslund, Morten Schau, til Nordstrands Blad.

Hans folk jobbet på spreng torsdag for å få strømmen tilbake til de 518 husene mellom Ulvøya og Solveien. Den siste husstanden fikk ikke tilbake strømmen før klokken 00.54 på natten.

Sprengt i stykker

Schau forklarer at det alle steder er to høyspentkabler som fungerer som backup for hverandre. Derfor var det ikke krise onsdag da en entreprenør hadde sprengt i stykker en kabel mellom Kastellet og Ulvøya.

Men da uflaksen slo til og høyspentkabel nummer to ble ødelagt torsdag, da var det krise. Nå går telen så dypt i bakken at det er en stor operasjon å komme seg den nødvendige meteren ned for å få gjort reparasjoner. Dermed nyttet det ikke å satse på å reparere ødeleggelsene fra dagen før.

- For å fjerne tele må vi bruke den gamle metoden med brenning av koks, forteller Schau.

Selv med full innsats tar tinejobben minst 12 timer.

Vann og avløp

En beboer på Kastellet forteller til Nordstrands Blad at sprengningsulykken skjedde i forbindelse med arbeider i regi av Oslo kommune i Cappelens vei. Hun har oppfattt at sprengningen skjedde inne på en privat tomt fordi vann og avløp må legges om.

Hun synes det er spesielt at skattepenger brukes på å endre vann og avløp hos private. Særlig når denne tomten skal bebygges i strid med hva mange naboer ønsker seg.

Skremmende mørke

Enda verre synes hun det ble da de kommunale karene ved et uhell sprengte istykker høyspentkablene som forsynte husene i området med strøm. Særlig en del eldre mennesker i nabolaget ble svært engstelige av kombinasjonen mørke og iskaldt hus.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!