*Nettavisen* Nyheter.

52 åring fikk sin 33 dom

En 52 år gammel mann, bosatt i Haugerudsenteret, er døm til fengsel for tre tilfeller av heleri. Illustrasjonsfoto:

52-åringen fra Haugerud ble tatt med flere bærbare pc-er og ID-kort.

HAUGERUD/OSLO TINGRETT: Saken mot 52-åringen, som er bosatt i Haugerudsenteret, ble nylig behandlet i Oslo tingrett.

Her sto mannen tiltalt for å ha brutt seg inn i en bil i Lindebergåsen 19. juli i år. Tyven fikk blant annet med seg en lavvo, en ryggsekk, et liggeunderlag og to kredittkort. Han var også tiltalt for tre tilfeller av heleri, blant annet av to bærbare pc-er og flere ID-kort som tilhørte andre personer.

Ransaking

Politiet gjorde beslagene i mannens leilighet da de gjennomførte en ransaking på grunn av at mannen var mistenkt i en voldssak.

Mannen forklarte i retten at han hadde et vennepar boende hos seg noen uker før han ble tatt. Ifølge mannen hadde de med seg campingutstyret. De bærbare pc-ene forklarte mannen at tilhørte to venner av seg.

Også ID-kortene nektet mannen kjennskap til.

Heleri

Tingretten fant det ikke tilstrekkelig bevist at mannen hadde gjennomført bilinnbruddet, men fant mannen skyldig i tre tilfeller av heleri. Selv om pc-ene og ID-kortene ikke tilhørte mannen burde han forstått at disse var utbytte fra straffbare handlinger.

Retten legger til grunn at det dreier seg om relativt beskjedne verdier, men at heleri i et samfunnsperspektiv er meget skadelig fordi det bidrar til å gjøre tyveri lønnsomt.

Syv måneder

I skjerpende retning legger retten til grunn mannens 32 tidligere dommer for vinningsforbrytelser.

Aktor hadde lagt ned påstand om syv måneders fengsel. Tingretten satte straffen til syv måneders fengsel, men gjorde tre måneder betinget med en prøvetid på fire år. Dette for å gi mannen et insitament til å holde seg borte fra straffbare handlinger.

Mannen ble også dømt til å betale 2000 kroner i saksomkostninger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.