RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

53.333 kroner kvadratmeteren for plass til bilen


HER: Garasje til salgs i Lindemans gate 3 på Frogner.
HER: Garasje til salgs i Lindemans gate 3 på Frogner. Foto: Foto: Fredrik Eckhoff
På jakt etter parkeringsplass til bilen din på Frogner? Her har du en mulighet.

FROGNER: – Jeg er forbauset over at den ikke er blitt solgt ennå, sier eiendomsmegler Christian Hauge i Meglerhuset Selvaag, som står for salget av den rådyre garasjen i Lindemans gate på Frogner.

For 800.000 kroner – pluss månedlige fellesutgifter på 207 kroner – får du 15 kvadratmeter parkering i garasjeanlegget i Lindemans gate 3 rett ved Frognerparken.

– Spesiell plass

Hauge mener at prisen definitivt kan forsvares. Iallfall i dette området.

– Det som er litt spesielt med denne garasjeplassen her, er at den kan omsettes fritt. Det er et eget garasjesameie. Og det er en del store leiligheter i nærheten som har behov for parkeringsplasser. De som kjøper en stor leilighet i Thomas Heftyes gate, spør gjerne også etter parkeringsplass til leiligheten. Jeg tror rett og slett det kan være litt avgjørende for om man får solgt eller ikke, sier Hauge.

LES OGSÅ: Frogner-bolig til under 1 mill.

Han anslår at prisene på større leiligheter i den eksklusive gaten i nabolaget til garasjeanlegget, starter på åtte millioner kroner og fortsetter oppover og mener det da kan lønne seg å legge til en del hundre tusen ekstra for å kunne tilby garasjeplass i tillegg.

Mener det er lønnsomt

– Men er det snakk om en toromsleilighet i Oslo, er det ikke alltid det er nødvendig at det følger parkeringsplass med leiligheten. Da hadde nok dette blitt veldig dyrt, sier Hauge.

Ifølge annonsen meglerfirmaet har lagt ut på finn.no, har garasjeplassen med den råhøye prisantydningen en "svært romslig størrelse og en av parkeringsanleggets beste interne beliggenheter".

Hauge mener at prisantydningen ikke bare kan forsvares, han tipper også at 800.000 kroner for en garasjeplass vil kunne vise seg å være en lønnsom investering.

– Garasjeplasser vil være veldig attraktivt fremover, og jeg mener det er et veldig gunstig kjøp å investere i en garasje i Oslo sentrum.

– Hva er ligningsverdien på en garasjeplass som denne?

– Jeg er ikke sikker på hva den er i dette tilfellet her, sier Hauge.

LES OGSÅ: Treroms på Holtet gikk for 82.000 per kvadratmeter

Ingen har slått til

Foreløpig er det ingen som har latt seg lokke til å betale 800.000 kroner for parkeringsplassen.

Annonsen har ligget uendret ute på finn.no siden 3. januar.

Hauge opplyser at plassen har hatt flere interessenter, men ingen reelle bud. Det eneste budet som er hittil har kommet inn for parkeringsplassen, karakteriserer han som et skambud.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere