5,5 millioner til Bogstad Vinterparadis

Banksjef Cecilie Fredriksen overrekker sjekken på 5,5 millioner kroner til Bo Callander og Torbjørn Fredriksen i DNBs lokaler på Røa.

Banksjef Cecilie Fredriksen overrekker sjekken på 5,5 millioner kroner til Bo Callander og Torbjørn Fredriksen i DNBs lokaler på Røa. Foto: Foto: Vidar Bakken

Stemningen sto taket da gaven fra Sparebankstiftelsen DnB Nor var en realitet. Nå er kunstisprosjektet på Bogstad fullfinansiert.

RØA: – Dette er årets julegave. Du har forskjønnet min dag, sier en poetisk Bo Callander, prosjektleder i Bogstad Vinterparadis.Ordene er rettet til banksjef Cecilie Fredriksen i DNB på Røa.

Stiftelsens visjon

– Det er Sparebankstiftelsen DnB NOR som skal takkes. Jeg har riktignok innstilt til dette prosjektet, fordi prosjektet er i overensstemmelse med stiftelsens visjon: «Vi skal utløse gode krefter». Tildelingen skal være inspirasjonskilde for enkeltmennesker og ulike typer organisasjoner, slik at de kan få realisert sine drømmer til glede for allmennheten. Dette er et spennende prosjekt med støtte i lokalbefolkningen, sier Fredriksen, som selv er Røa-jente.

Trodde det var tulletelefon

For nøyaktig tre år siden ble 2,5 millioner kroner tildelt Bogstad Vinterparadis fra Sparebankstiftelsen DnB Nor. I år kom tildelingen på nye 3 millioner kroner.

Torbjørn Fredriksen var den som fylte ut og sendte søknaden på vegne av Bogstad Vinterparadis. Han fikk telefonen med det glade budskap.

– Jeg trodde ikke mine egne ører. Først trodde jeg det var en tulletelefon fra en radiostasjon, så jeg måtte spørre en gang til hvem telefonen var fra. Da det gikk opp for meg at det var sant, var det fantastisk å kunne meddele de andre hva som hadde skjedd. Det var overveldende. Vi er så takknemlige, sier Torbjørn Fredriksen.

Verdi for mange

Banksjefen kjenner godt miljøet på Røa og har selv gått mye på skøyter på Bogstadvannet når dette har vært islagt.

– Jeg er glad for at det finnes ildsjeler som dere. Dere har gjort en innsats for hele nærmiljøet. Vi trenger denne banen som kan brukes av barn, unge og folk i alle aldre i vårt område. Det er viktig å støtte et slikt positivt prosjekt som skaper engasjement, som har verdi for mange over tid og som involverer frivillige, sier Fredriksen.

– Bare gøy

– Nå er prosjektet fullfinansiert med 30 millioner kroner. Vi har klart det, jubler Callander, da sjekken blir overrakt.

– Dette er en av de morsomste oppgavene i denne jobben. Det er bare gøy, smiler banksjef Fredriksen.

Sparebankstiftelsen DnB NOR deler ut mer enn 100 millioner kroner til allmennyttige formål i 2011. De har i år mottatt 1129 søknader.

Les også:

1200 gir penger til Bogstad Vinterparadis

Gravemaskinene klare på Bogstad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.