555 var uten strøm på Briskeby i tre timer

Tirsdag formiddag forsvant strømmen for nesten 1500 Hafslund-kunder på Briskeby. Over 500 abonnenter var stømløse i tre timer.

BRISKEBY: Klokken 13.05, bare fem minutter inn i tv-sendingen fra herrenes 15 km klassisk fra Holmenkollen, kunne skifans senke skuldrene. Da var alle husstandene på Briskeby som hadde vært strømløse i over tre timer igjen koblet inn på strømnettet.

- Alle har nå fått strømmen igjen, sier informasjonssjef Kjersti Bang Kirkeby i Hafslund, til Lokalavisen Frogner & St. Hanshaugen.

Strømmen forsvant klokken ti

Klokken 09.56 ble det strømløst for 1433 strømabonnenter i Industrigata, Schøningsgate, Vibesgate, Ole Vigs gate og deler av Bogstadveien med tilliggende områder.

Ifølge informasjonssjef Kjersti Bang Kirkeby i Hafslund ble i underkant av 1000 av disse, hovedsakelig i Schønings gate, koblet tilbake på strømnettet klokken 10.17.

For de resterende 555 strømkundene forble det mørkt.

– Det ser ut til at det kan ha vært snø som har tettet igjen ventilasjonsinntakene til bygget der transformatoren står, sa Kirkeby i Hafslund til NRK i formiddag.

Vet ikke grunnen

Da Lokalavisen Frogner & St. Hanshaugen snakket med informasjonssjefen kl. 12.30 var årsaken fortsatt uklar.

– Status nå er at vi ikke har funnet noen større feil på trafostasjonen. Det har gått noen sikringer, men vi vet ikke årsaken til det, sier Kirkeby.

Kl. 13.15 kunne Hafslund ennå ikke si noe hva som hadde forårsaket strømstansen.


Følg hendelsen på Hafslunds feilmeldingstjeneste her


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.