RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk kortfilm
Norsk kortfilm Foto: PROMO

60 kortfilmer på to dager

Fredag går startskuddet for Oslo Screen Festival. I løpet av helga skal over 60 kortfilmer fra inn-og utland snurres på Filmens Hus.

SENTRUM: – Vi ønsket å etablere en plattform slik at de som driver med videokunst og eksperimentell film kan vise seg fram, forteller festivalkoordinator Margeride Paiva.

 

Vil ha unge kunstnere

Som student på Kunsthøgskolen opplevde hun ofte at folk som jobba med spennende filmprosjekter la filmapparatet på hylla og gikk "tryggere" veier etter endt studietid.

– Derfor har vi vært veldig fokusert på å oppforde Oslos kunstmiljø, og spesielt unge kunstnere til å delta.

I løpet av lørdag og søndag vises 14 norske kortfilmer og 46 utenlandske. Festivalen har totalt fått over 900 bidrag fra 60 land.

– Dette er en betydelig økning siden oppstarten vår i 2008, men fortsatt er det få norske kunstere som sender inn. De er nok mer vant til å vise arbeidene sine på gallerier, og ikke på festivaler.

 

Høyt nivå

Paiva forteller at det kan være vanskelig å forklare folk hva som kjennetegner videokunst og eksperimentell film.

– Først og fremst betyr det at vi ikke tar imot kommersielle filmer. Mange forbinder nok kunstfilm med arbeid gjort av amatører, men vi ønsker å vise at det finnes masse bra ting som holder høyt nivå. Spesielt spennende er det med kortfilmer der kunsntere prøver å vise oss noe nytt.

Ettersom filmene vises gratis på Filmens Hus, håper Paiva å kunne nå et større publikum.

– Stadig flere blir nyskjerrige på hva Oslo Screen Festival er. I tillegg til å promotere og introdusere videokunst til det norske publikum, tar vi også med de norske bidragene til festivaler i utlandet.

I løpet av søndagen skal også beste norske- og beste utenlandske kortfilm kåres.

– For dem som bare har tid til å komme innom en av dagene, anbefaler jeg dem å komme da, sier Paiva.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere