600 nye boliger til vanskeligstilte

Denne blokka på Refstad inneholder flere kommunale boliger. Nå skal det komme flere over hele byen.

Denne blokka på Refstad inneholder flere kommunale boliger. Nå skal det komme flere over hele byen. Foto: Foto: Anita L. Hanken

Byrådet lover nå at de kommunale boligene i byen skal spres. De neste tre åra skal 600 nye boliger kjøpes.

OSLO: – Vi tar nå et større og mer helhetlig grep for å få en bedre spredning av de kommunale boligene over hele byen, sier byråd for kultur og næring Hallstein Bjercke (V).

Det skal brukes nesten 2,5 milliarder kroner i perioden fram mot 2017 på å etablere nye leiligheter for vanskeligstilte.

Byrådet sier ikke noe om hvor i byen boligene skal etableres, men påpeker at de følger boligbehovsplanen systematisk. Det betyr at de ser på hvilke områder som har behov for hvilke type boliger.

LES OGSÅ: – Hvis alle skal få, går vi konkurs

Imidlertid påpeker de at de ønsker en større spredning av de kommunale boligene.

– Satsingen vil bidra både til å løse opp, og til å gi et bedre botilbud til en mer variert beboergruppe, sier Bjercke.

Det skal etableres boliger både for dem som sliter med rus og psykiatri, og barnefamilier.

– Byrådet er særlig opptatt av å etablere mer tilpassede boliger, både med og uten oppfølging i bolig, til de som sliter med rus og psykiatriutfordringer, men også flere, større og mer egnede boliger til barnefamilier i trygge bomiljøer, sier sosialebyråd Anniken Hauglie (H).

Byrådet ønsker også å styrke booppfølgingen i de eksisterende kommunale boligene. I planperioden betyr det 36 millioner kroner, slik at det totalt skal brukes 80 millioner kroner på dette i løpet av de neste fire åra.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.