*Nettavisen* Nyheter.

6000 barn lot ikke været stoppe seg i Holmenkollen

6000 barn tok skiene fatt i Holmenkollen søndag. Foto: Foto: Bente Flygind/Skiforeningen

Klisterføre, varierende sikt og lett snødriv satte ingen demper på stemningen for alle de skiglade barna som stilte til start på Barnas Holmenkolldag søndag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ordfører Fabian Stang var selvsagt på plass i Holmenkollen søndag. Foto: Foto: Bente Flygind/Skiforeningen

HOLMENKOLLEN: – Vi er strålende fornøyde med at nærmere 6000 barn valgte å ta turen opp til Kollen i dag. Det er viktig for oss at anlegget blir brukt året rundt og ikke bare av eliten. Derfor er det viktig at barna har sin egen dag her oppe, forteller generalsekretær i Skiforeningen, Bente Lier i en pressemelding.

LES OGSÅ: Barnas Holmenkollrenn går som planlagt

Barn og voksne strømmet inn til langrennstadion gjennom hele dagen, og takket være de 500 frivillige og arrangementskomiteen gikk arrangementet smertefritt.

Barna fikk velge mellom ekorn-, harepus-, bamse- og elgløypa hvor premiesekker ventet alle barn som kom i mål.

Varmet opp for skiheltene

Neste helg er det duket for vinterens 17. mai, nemlig Holmenkollrennene. De 6000 barna som fikk prøve seg i sporet i dag kom dermed i mål en hel uke før Marit Bjørgen og de andre skistjernene skal vise krefter i verdenscupen.

Også ordfører i Oslo Fabian Stang tok turen til Kollen i dag. Han hadde fått oppdraget som utegående gjestereporter og snakket med barna om deres forventninger til dagen.

– De sier de synes det er moro å gå på ski, og så er det selvfølgelig spennende å få premier. Det å være ute sammen med familien betyr mye for dem. Forhåpentligvis bidrar disse arrangementene til at de får lyst til å gå på ski resten av livet, sier Fabian Stang.

Egne lokale arrangementer

I tillegg til Holmenkollen finnes det åtte lokale Barnas Holmenkolldag-arrangement. På grunn av lite snø måtte Enebakk og Røyken avlyse, men på Gjøvik, i Hakadal, Vestfold, Oppegård og på Ringkollen ble det arrangert egne lokale varianter av Barnas Holmenkolldag. I Hemsedal arrangeres dagen 13. april.

Denne teksten er levert av Skiforeningen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag