*Nettavisen* Nyheter.

650.000 over takst

Boligmarkedet på Lambertseter eksploderer. Denne 4-romsleiligheten gikk for 2,9 millioner. FOTO: AKTIV EIENDOM

Med en kvadratmeterpris på 36.250 satte Aktiv eiendom nylig salgsrekord på Lambertseter.

LAMBERTSETER: At det er dyrt å bo i Oslo kommer neppe som noen overraskelse på noen av Nordstrands Blads lesere. Men at folk er villige til å betale 5000 kroner mer enn gjennomsnittlig kvadratmeterpris på Lambertseter burde få noen og enhver til å gni seg litt i øynene.

En 4-romsleilighet i Gråsteinveien gikk nylig for hele 2,9 millioner kroner etter visning i helgen, noe som får selv garvede eiendomsmeglere til å heve på brynene.

– Dette er jo åpenbart en veldig god pris, men så er det også hett på Lambertseter nå om dagen, sier daglig leder ved Aktiv eiendomsmegling på Lambertseter, Harald Kohmann.

UTLEIEMEGLEREN: Det har aldri vært dyrere

Selektive områder

Han understreker at enkelte områder er mer attraktive enn andre, men at Lambertseter generelt også er svært populært blant boligkjøperne om dagen.

– Vi ser et generasjonsskifte. Unge mennesker både med og uten barn finner Lambertseter attraktivt, sier Kohmann til dittOslo.no.

Det er megler Stian Larsen, mannen som stod bak salget, meget enig i.

– Vi har ekstremt mange 3-romsleiligheter på Lambertseter, og ikke så mange 4-romsleiligheter - bare 10 i dette borettslaget. For leiligheter i denne størrelsen er dette rekord for området, sier han til HegnarOnline.

Tett på visning

40 personer på visning kommer også godt med.

– Vi hadde 50-60 personer innom på visning. Et første bud på 200.000 over prisantydning gjorde at mange falt fra ganske kjapt, og vi ble sittende igjen med et fåtall veldig interesserte. Vi hadde på forhånd veldig mange på blokka vi visste var interesserte, sier Larsen til nettstedet.


Harald Kohmann tror nytt senter og kino også kan være med på å gjøre Lambertseter attraktivt.

– Vi ser at folk flytter ut av sentrum. Mange ønsker å bosette seg nærmere Marka. I den sammenheng er jo Lambertseter et aldeles glitrende sted å bo, fastslår han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag