RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

7 melkekartonger ga 10.000 kroner


...over å vinne 10.000 kroner i returkartonglotteriet! Stemningen sto i taket da Dag Pettersen fra Renovasjonsetaten dro av seg nissesjegget og dro opp en sjekk på hele 10.000 kroner til barna på fjerde trinn ved Ammerud skole.
...over å vinne 10.000 kroner i returkartonglotteriet! Stemningen sto i taket da Dag Pettersen fra Renovasjonsetaten dro av seg nissesjegget og dro opp en sjekk på hele 10.000 kroner til barna på fjerde trinn ved Ammerud skole. Foto: FOTO: Vemund Sveen Finstad
Det lønner seg å resirkulere. Det vet barna på 4. trinn ved Ammerud skole bedre enn de fleste, etter å ha vunnet i Renovasjonsetatens kartonglotteri.

AMMERUD: En kartongkubbe bestående av sju små sammenbrettede melkekartonger, med påskriften «4. trinn Ammerud skole», og et telefonnummer, var alt som skulle til for Ammerud-elevene å ga av med seieren i Renovasjonsetatens kartonglotteri.

Og når det tross alt nærmer seg jul, hva er da bedre enn at selveste julenissen kommer for å overrekke premien personlig.

Lettere en Lotto

I snart ti år har informasjonskonsulent i Renovasjonsetaten, Dag Pettersen, overrasket små og store med premier i kartonglotteriet.

Iført fullt nissekostyme overrekte han fredag en sjekk på 10.000 kroner til elevene på fjerde trinn ved Ammerud skole, som iherdig har brettet og kildesortert kartonger og annet siden de begynte på skolen.

– Vi deler ut 1,6 mill. kroner i året på lotteriet. Det er lettere å vinne her en i Lotto, sier Pettersen.

«Daaaag!» roper elevene da Pettersen drar av seg sjegget og avslører en fet sjekk. Det målrettede arbeidet lærere og ledelse ved skolen har gjort sammen med Renovasjonsetaten har betalt seg. Og det er ikke «kun» miljøet som sitter igjen med gevinsten.

Lærer om miljø

Gokart, musikkstudio, tur til sjokoladefabrikken, lage egen film, kantine på skolen og badebasseng. Barnas ønsker for hva pengepremien skal brukes til er mange.

Lærer og verneombud ved skolen, Eirik Ahdell, er glad for bevisstheten barna får omkring kildesortering.

– Det har vært en bevisst satsing fra skolens side å lære barna om gjenvinning. Det vi ser er at barna tar med seg kunnskapen hjem til sine foreldre, sier han.

Dag Pettersen kunne fornøyd konstatere enda mer positiv blest omkring lotteriet.

– Det er viktigere enn noen gang at barn lærer om dette. 200.000 husstander i Oslo driver nå med kildesortering, og flere vil det bli, sier han fornøyd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere