RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

70 år på samme adresse


Asrunn Thoresen hos Steffen i Akersgaten har tid til alle. Foto: Ellen Rønning
Asrunn Thoresen hos Steffen i Akersgaten har tid til alle. Foto: Ellen Rønning
Blant vesker og paraplyer er det kanskje innenehaverne som i alle disse årene har vært butikkens største trekkplaster.

AKERSGATEN/BOGSTADVEIEN: Dagens eier, Asrunn Thoresen, har drevet butikken de siste 11 årene, og har utvidet med en filial i Tatlergården i Bogstadveien. De første 59 var det familien Steffen selv som regjerte. Og det var ikke bare enkelt for Asrunn å ta over da Erik Steffen pensjonerte seg.

Forelskede fruer

Det var tungt i begynnelsen, ja, foretller Asrunn. Ikke fordi Erik laget vanskeligheter for meg, absolutt ikke, men kundene hans gikk helt i kjeller"n da de skjønte at sjarmøren ikke var å treffe i butikken lenger. Han var nemlig en veldig flott mann med massevis av sjarm. Og han stelte godt med kundene sine - muntret dem opp på tunge dager, tok seg tid til hver enkelt og ikke minst var han treffsikker i jobben sin. Damene hans fikk vesker som passet dem.

Det er absolutt grunn til å tro at kundene til Erik Steffen kjøpte flere vesker enn de brukte - og de tok seg god tid foran speilet før et besøk i butikken. Skuffelsen var selvsagt stor da de en dag møtte meg som innehaver.

Sten på sten

Asrunn overtok en butikk, men ingen kundekrets. Forsmådde kvinner i godt voksen alder, og med skapene fulle av vesker var neppe noe å satse på som inntektsgrunnlag.

Så da var det bare å brette opp ermene og sette i gang. Med total oppussing, nye leverandører og merkevarebygging rette mot en yngre kundegruppe. Asrunn Thoresen har det som skal til for å lykkes: Stor arbeidskapasitet, tro på prosjektet, samt humor og humør. I tillegg har hun nese for kvalitet, hun er utdannet håndverker, og hun hadde erfaring fra skinnvarebransjen da hun tro til og kjøpte Steffen. Ellers er Asrunns bakgrunn langt fra tradisjonell.

Bayern og Botsen

Som ung og nyutdannet herreskredder fra en forblåst plass i Nord-Norge stod ikke jobbene i kø, nei. Men jeg hadde pågangsmot og flaks og fikk engasjementer på systuene til Operaen først, og så på Det Norske Teater.

Da det eventyret var over tok veien en helt annen retning. Kort fortalt tok jeg fengselsskolen og endte opp med å starte opp arbeidsstuen på Botsen, eller Oslo Kretsfengsel som det heter nå. Her ble jeg i 17 år, inntil en bilulykke gjorde den type arbeid umulig for meg. Men for noen år!

«Mine gutter»

Asrunn forteller om pionertiden som kvinnelig fengselsansatt i et mannsfengsel. Hun forteller om flotte unge gutter som falt utenfor skolesystemet av årsaker som er helt uforståelige i dag. Gutter som blomstret på arbeidsstuen og hadde stor kapasitet. Som ble stemplet som evneveike og tilbakestående i skolen på grunn av ADHD eller dysleksi.

Men hun forteller heldigvis også om fengselsdirektører som tok tak for å bedre hverdagen for både ansatte og innsatte, ledere med kreativitet og empati.Og den søte historien om Johnny, en diger brande med lang dom og ansvar for grøntarealet mellom Bayern og Botsen. Som stoppet traktoren ved siden av Asrunn en av hennes første dager i ny jobb og sa han skulle passe på henne:»Og det er ikke mine kolleger jeg skal beskytte deg mot, det er dine». Sa Johnny.

Han hadde rett i det, sier Asrunn. -Fremdeles har jeg kontakt med en del av «mine gutter». De kommer innom butikken titt og ofte for en liten prat, eller bare for å høre om jeg har det bra. Det hender også de deponerer litt av trygden hos meg, så ikke alt brukes opp med en gang. Det er så hyggelig at de ikke har glemt meg!

Forelskede fyrer

Asrunn Thoresen fikk kjøpe butikken av Erik Steffen på betingelse av at hun drev den videre i hans ånd. Fremdeles står «Steffen» for kvalitet og service, og fremdeles har butikken både stamkunder og stamgjester. Dagens stamgjester er kanskje ikke like velstelte som på Erik Steffens tid, men de er helt sikkert like forelsket. Lykke til med jubileumsfesten på Bristol 19. april!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere