*Nettavisen* Nyheter.

700.000 over takst for denne boligen

Rekord: Denne rekkehusleiligheten over to plan i Heggen borettslag på Lindeberg ble nylig solgt for 3,3 millioner kroner, hele 700.000 kroner over takst. Foto: FOTO: Vemund Sveen Finstad

En rekkehusbolig slo nylig alle rekorder på Lindeberg, men megleren som solgte boligen er bekymret for den gallopperende prisveksten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Konsekvenser: Eiendomsmegler André Øren mener den kraftige prisveksten vil få konsekvenser om den ikke stagges av boligbygging.

LINDEBERG: – Dette er soleklar prisrekord for rekkehus på Lindeberg, sier daglig leder i Aktiv Eiendomsmegling André Øren.

Han sto nylig selv for salget der den 119 kvm. store rekkehusleiligheten i Heggen borettslag i Bydel Alna ble solgt for 3,3 millioner kroner, hele 700.000 kroner over takst.

Husselgeren jubler, og megleren jubler der og da, men Øren er klar på at det voldsomme prispresset i dagens marked ikke kan fortsette.

– Det må gjøres noen grep for å få fart på boligmarkedet og få det i balanse. Dette voldsomme prispresset vil få en konsekvens i fremtiden, mener han.

– Det må bygges nå

Ifølge ham har rekkehusene nå kommet voldsomt i skuddet.

– Leilighetene har ledet an, men nå er det rekkehusenes tur, sier Øren, som er av den oppfattning at rekkehus har vært priset kunstig lavt.

Nå mener han imidlertid det begynner å bli manko på muligheter i markedet. DittOslo skrev også nylig om Oslo-jenta Anita Gjøs (36) som gir opp boligmarkedet i byen grunnet boligpriser, som hun mener har «tatt fullstendig av».

– Det må simpelthen bygges nytt nå. For å møte befolkningsveksten er det avgjørende, sier han.

Han frykter at boligprisene blir så høye at lånerenten vil snu.

– Det vil få konsekvenser for de som har strekt seg langt i de budrundene som vi nå ser, sier han.

Gode borettslag

Rekordboligen som nå er solgt er en standard rekkehusbolig på to plan med hageflekk og fine solforhold.

– Det er utearealene og fasilitetene rundt boligen som gjør den populær, så jeg forstår at man vil strekke seg langt for å få en slik bolig, sier han.

Øren skryter av borettslagene på Lindeberg, som han mener har gjennomgående stålkontroll på driften, noe som klart trekker opp attraktiviteten.

– Kjøperne ser forskjell på gode og dårlige borettslag. Evnen de har til å gjøre det koselig rundt leiligheten og kommunens Groruddalssatsing er den største forskjellen på Lindeberg nå og for ti år siden, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.