RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
  Foto: Foto: Øystein Dahl Johansen

72-åring gikk amok på treningssenter

Slo ned ung mann på trening, fordi han hørte på musikk og nynnet.

OSLO TINGRETT: Voldsepisoden fant sted på et treningssenter på Kalbakken i juli i år. Hovedforhandlingen ble holdt 22. november 2013. Tiltalte (72) møtte og erkjente seg skyldig etter tiltalebeslutningen.

Ifølge dommen, som kom denne uken, skal et videokamera på treningssenteret ha fanget opp hele hendelsen.

Les også: Casuals jakter ranere i Oslo

Irritert over nynning

Opptakten skal ha vært irritasjon over at fornærmede hørte på høy musikk og nynnet, mens han trente.

«Den første episoden startet med en uoverensstemmelse mellom tiltalte og fornærmede. Etter ordveksling mellom tiltalte og fornærmede vedrørende fornærmedes nynning til en sang han hørte på i hodetelefoner, slo han deretter fornærmede minst en gang i ansiktet med knyttet neve, iført treningshansker», ifølge dommen.

Etter basketaket klarte flere andre brukere av treningssenteret å skille de to mennene fra hverandre. Det tok likevel ikke lang tid før en ny slåsskamp var igang.

«Det var da gått noen minutter siden den første episoden, og det var diskusjon mellom de tilstedeværende. Fornærmede bøyde seg ned og kastet en vannflaske mot tiltalte. Tiltalte løp så etter fornærmede slik at fornærmede falt i gulvet. Han ble deretter slått/sparket minst en gang og holdt nede på gulvet av tiltalte inntil vitner på stedet grep inn», står det i dommen.

Les også: Casuals jakter ranere i Oslo

Skyldte på provokasjon

Tiltalte hevder selv at begge voldsepisodene var et resultat av at han ble provosert. Hans forsvarer, advokatfullmektig Svein Holden, la ned påstand om frifinnelse for den andre voldsepisoden fordi han mente det forelo provokasjon, altså at fornærmede hadde fremprovosert handlingen.

Fornærmede skal blant annet ha kalt tiltalte «et svin» etter han kastet vannflasken mot ham.

Retten var på sin side ikke helt av samme oppfatning, og fant ikke grunnlag for straffritak på grunn av provokasjon.

«Slik retten ser det er for stor forskjell på provokasjonen og tiltaltes reaksjon. Tiltalte hadde også mulighet til å trekke seg unna episoden, men valgte likevel to ganger å reagere med vold. Tiltaltes voldsutøvelse fremstår som en helt uforholdsmessig gjengjeldelse», slo dommerne enstemmig fast. 

Dømt til fengsel

Mens 72-åringens forsvarer la ned påstand om at klienten skulle anses på mildeste måte, ba aktor Nina Bakken om at tiltalte skulle dømmes i samsvar med tiltalebeslutningen, til fengsel i 30 dager.

Retten la seg noe lavere, og ga mannen 25 dagers fengsel.

72-åringens høye alder ble vektlagt som formildende, mens det i skjerpende retning ble vektlagt at han i 2005 ble dømt for en lignende overtredelse.

Mannen må i tillegg erstatte statens saksomkostninger.
 

Andre saker fra dittOslo:

Vil åpne flere pol i Oslo

Politiet fant 30 sykler i skogen

Får undervarme og nytt gress

Stjal penger elevene hadde samlet inn
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere