RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ARKIVFOTO
ARKIVFOTO Foto: Arkivfoto

«75-bussen parkeres: Slik behandler byrådet de eldre»

Det borgerlige byrådet i Oslo har besluttet å stanse 75-bussen på Nordstrand og Lambertseter fra 16. april. Hos beslutningstakerne finnes altså ingen mellomting mellom helt å opprettholde dette transporttilbudet, og å legge ned bussruta – med alle dens avganger – for godt!

Dette viser særdeles dårlig skjønn og innlevelsesevne hos den del folkevalgte i byen som står bak beslutningen. Det er ille! Ja, det er en skam!

Når rute 75 innstilles, så blir det for mange eldre en kilometer eller mer å gå til nærmeste butikk

Svært mange eldre mennesker bor i dette området, og de fleste blant dem er kvinner. Svært få kjører bil, eller er i stand til det. Når rute 75 innstilles, så blir det for mange eldre en kilometer eller mer å gå til nærmeste butikk. Hvordan skal de greie å gå først til butikken og deretter bære med seg hjem, ofte tunge, matvarer.

Leger, tannleger og banker er konsentrert til de tre sentrene i den nåværende Bydel Nordstrand. Det kan bli mange helt nødvendige ærender som blir umulig å gjennomføre for de gamle.

Hvordan mener politikerne i byrådet at alle disse gamle skal løse sine transportproblemer når bussen ikke går lenger? Skal de gjøre seg avhengige av folk i nabolaget og be om leilighetsskyss? Skal de gamle pensjonistene, mange lever på små pensjoner, betale for meget dyre drosjer? Eller skal NAV stille penger til rådighet og innvilge TT-kort til alle dem som ikke lenger blir i stand til å komme seg frem med lokalbussen?

Jeg har selv enkelte ganger tatt 75-bussen og sett at passasjerbelegget har økt betydelig i de siste årene, spesielt etter at det nye Lambertseter senter ble åpnet i oktober 2010.

Politikerne vet utmerket godt at vedtaket deres vil ramme både økonomien, trivselen og helsa hos de eldre. Derfor bør de folkevalgte vise bedre forståelse for hvilke nye problemer de skaper ved å kutte ut et tiltak som har fungert utmerket!

Politikerne bør tenke seg om! Intet budsjett er uforanderlig. Det er viljen det står på!

Egil Torpmann-Hagen
Beboer

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere