*Nettavisen* Nyheter.

75 dager for påkjørsel av fotgjenger

  Foto: Illustrasjonsfoto

En 27 år gammel mann fra Bjørndal kjørte på en kvinne i fotgjengerfeltet i Slimeveien. Nå er han dømt for femte gang for kjøring uten førerkort.

OSLO TINGRETT: Det var den 4. februar i fjor at ulykken skjedde, like ved busstoppen i Granbergstubben.Mannen kom kjørende nordover i Slimeveien, mens kvinnen gikk av bussen og var i ferd med å krysse den merkede gangfeltet over Slimeveien.

Da mannen møtte i Oslo tingrett tiltalt for uaktsomt å ha skadet en annen person med bil erkjente han staffskyld.

Kvinnen ble påført brudd i høyre arm og hjernerystelse etter sammenstøtet. Hun har vært sykmeldt en lang periode etter ulykken og har fortsatt ikke full bevegelighet i armen.

Mannen er tidligere dømt flere ganger, blant annet for kjøring i påvirket tilstand. Han hadde fortsatt sperrefrist, og dermed ikke førerkort, da ulykken skjedde.

I retten forklarte 27-åringen at han ble blendet av solen, men aktor sjekket under hovedforhandlingen dette med Institutt for teoretisk astrofysikk ved Universitetet i Oslo som raskt kunne fastslå at mannen på dette tidspunktet hadde solen i ryggen. Dette er femte gang mannen domfelles for kjøring uten gyldig førerkort. Straffen er en fellesstraff med tidligere betinget dom og ble satt til 75 dagers fengsel. Mannen må også betale kvinnen 60.000 kroner i erstatning, samt 3.000 kroner i saksomkostninger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.