RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MED SKJERF: Statuen av Christian Krogh i Lille Grensen ble i fjor kledd opp i oransje skjerf. Tirsdag morgen vil igjen byen preges av disse skjerfene, som skal gjøre hverdagen litt mindre kald for byens vanskeligstilte.
MED SKJERF: Statuen av Christian Krogh i Lille Grensen ble i fjor kledd opp i oransje skjerf. Tirsdag morgen vil igjen byen preges av disse skjerfene, som skal gjøre hverdagen litt mindre kald for byens vanskeligstilte. Foto: Arkivfoto

750 skjerf til kalde Oslo-borgere

I morgen kles Oslos statuer opp med oransje skjerf. Fryser du, kan du gjerne ta et av dem selv.

OSLO: – Vi ønsker å spre lys og varme i byen på en tid som er ekstra tung for mange. Skjerfene er et symbol på det Kirkens Bymisjon arbeider for, nemlig et varmere samfunn der mennesker opplever omsorg, respekt og rettferdighet, sier generalsekretær Sturla Stålsett.

LES OGSÅ: Slakter forbud mot utesoving

Hjemmestrikket

Grytidlig tirsdag morgen vil ansatte og frivillige i Kirkens Bymisjon ta til gatene, og kle byens statuer i oransje skjerf. Dette gjør de for å markere starten på julekampanjen «Gled en som gruer seg til jul».

750 hjemmestrikkete skjerf skal pryde gatene i Oslo, Bergen og Trondheim. Skjerfene er resultatet av en storstilt strikkedugnad blant gjester, beboere, pasienter, brukere, frivillige og ansatte i Kirkens Bymisjon de siste månedene.

Tanken er at mennesker som bor og lever på gata i Oslo, kan ta et av skjerfene, for at høsten og vinteren skal bli litt mindre kald.

LES OGSÅ: Til: En som fryser Fra: Kirkens Bymisjon

Suppe og konsert

I Oslo samles aksjonsgjengen fra Kirkens Bymisjon på hovedkontoret i Tollbugata 3, klokka 06. Klokka 17 inviteres det til gratis suppe og Ole Paus-konsert for Bymisjonens gjester på Møtestedet, kaféen for mennesker i rus- og gatemiljøet i Oslo sentrum.

Kirkens Bymisjon vil i sin julekampanje oppfordre til å gi to julemiddager, ved å sende SMS til 2490, til en verdi av 80 kroner.

Pengene som kommer inn i julekampanjen går til måltider og fellesskap på Kirkens Bymisjons møtesteder, kafeer og sentre over hele landet.

– Et måltid hos oss er ikke bare næringsrik mat. Bordfellesskapene på våre tiltak og virksomheter virker som et smertestillende middel for mange. Vi ser at samtalene og kontakten som oppstår rundt et måltid kan bistå mennesker som har et tøft liv, til å finne håp og ta nye veivalg, sier Stålsett.

LES OGSÅ: Her sperres romfolket ute

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere