76 alvorlige MC-ulykker siden årtusensskiftet

Siden 2000 er 76 motorsyklister drept eller hardt skadd på vegene i Oslo. – Bilistene må bli mer oppmerksomme og motorsyklistene mer synlige, sier Kjell Seim.

OSLO: I perioden 2000 – 2009 ble 6 personer drept i MC-ulykker i fylket. 70 ble hardt skadd. På Østlandet ble totalt nærmere 500 motorsyklister drept eller hardt skadd i samme periode.

Forskning viser at:
• Nesten halvparten av dødsulykkene er ulykker mellom motorsykkel og bil. I åtte av ti av disse ulykkene overholdt ikke bilisten vikeplikten.
• Den andre halvparten av dødsulykkene er utforkjøringsulykker. I halvparten av disse igjen har høy fart vært en medvirkende årsak til ulykken.

Bli sett, pass farten og bruk hjelm

1. mai er sesongstart for mange motorsyklister. Statens vegvesen oppfordrer bilistene til å være mer aktpågivende, og motorsyklistene til å være mer synlige, passe farten og bruke hjelm.

- For å redusere ulykkene må bilistene følge bedre med i trafikken. Motorsyklistene må bidra ved å være så synlige som mulig, ved å bruke lyse og fargesterke klær, Kjell Seim, leder for Trafikksikkerhetsseksjonen i Statens vegvesen Region øst.

- I tillegg må fartsgrensene overholdes og hjelmen brukes. Og hjelmen må brukes riktig, presiserer han.

Les flere nyheter om bil og trafikk på biliOslo.no

Sikt og sideterreng

Statens vegvesen har høyt fokus på god sikt og et mest mulig sikkert terreng langs vegen, spesielt der det skjer mange ulykker.

Dette består blant annet i å fjerne trær og steiner, og rydde vegetasjon slik at sikten er best mulig for både bilister og motorsyklister.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.