8 hårfrisyrer som tar 10 minutter å lage

Har du en støtt en bad hairday? En sveisen og tidsriktig frisyre trenger ikke ta lang tid

Har du en støtt en bad hairday? En sveisen og tidsriktig frisyre trenger ikke ta lang tid Foto: Illustrasjonsfoto: Istockphoto

Dramasveis, strandkrøller eller banantvist? Her er tipsene

KVINNEGUIDEN.NO: Du kan endre og variere stilen din enkelt ved å leke deg med hårsveisen din! Her har du tipsene:

Flettet hårball

* Fletter har vært i vinden de siste par årene, og de er både raske å lage og enkle å variere. Den enkleste varianten, der du lager en enkel flette som henger rett ned, fungerer fint til hverdags, men for variasjon kan du for eksempel flette håret og samle det til en hårball bak i nakken. Børst håret bakover og fest med strikk til en hestehale. Deretter fletter du halen før du tvinner fletten rundt og samler den i en ball. Fest med fliseklemmer.

Vippet hår

* Dette er en enkel hverdagslook der hårtuppene vippes lett ut. Ha litt serum i håndflatene og smør i håret før du bruker rettetangen fra hårrøttene og trekker ut i tuppene. Vipp rettetangen lett ut i tuppene.

Klassisk knute

* En fin look som passer de fleste anledninger, både på fest og på jobben. Bruk glatteserum og del håret i midtskill. Lag en lav hestehale i nakken, vri håret rundt og legg det i en knute rundt hårstrikken. Fest med fliseklemmer.

Strandkrøller

* Dette er kanskje den letteste frisyren å lage. Håret er løst og ubørstet, og det eneste du trenger er saltvannspray. Spray over håret og klem lokkene lett. Velg om du vil ha midtskill eller sideskill.

Dramasveis

* Her kan du enten la det bakerste håret være løst, eller du kan samle det i en hestehale. Det er luggen du skal jobbe med. Trekk opp så mye av luggen du vil ha med med hårbørsten. Tupér med en kam og glatt over med et serum før du trekker det bakover i en hanekam. Fest med fliseklemmer og spray over med en sterk holdspray.

Halvt oppsatt

* En romantisk sveis som ser flott ut både dag og kveld. Bruk litt hårlotion i et tørt hår, del håret i åtte seksjoner og bruk krølltang til å krølle hver del lett. Deretter trekker du opp fremste del av håret på hver side og fester med fliseklemmer. Slik får du en halv hestehale på toppen, mens resten av håret bak på hodet henger løst.

Kul bob

* Denne sveisen er spesielt flott til krøllet hår og om du har kortere hår foran enn bak. Samle det lange håret i en løs hestehale, og la håret rundt ansiktet henge løst. Vri hestehalen bak og samle den under det øverste håret i en knute. Fest med fliseklemmer, så ser det ut som du har bobsveis.

Banantvist

* En enkel og elegant look som ser flott ut til aftenantrekket. Børst håret opp og bakover og la noen deler henge løst foran ved ansiktet. Vri håret på toppen og legg det i en slags banan oppover og inntil hodebunnen. Fest med spenner.

Les også på Kvinneguiden.no:

Dette vil vi aldri bli sett i

Uvanene vi hater ved ham

Sikre tegn på at du har en flørt gående

Tips til høstlige hverdagsantrekk

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.