RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pryd: Nestleder i Oslo Akvarieklubb Joakim Tryland foran sitt akvarium. Foto: Privat
Pryd: Nestleder i Oslo Akvarieklubb Joakim Tryland foran sitt akvarium. Foto: Privat

80 år med vakker fisk

Det har svømt organiserte fisk bak glassvegger i Oslo i 80 år. Nå skal det feires!

OPPSAL: Oslo Akvarieklubb blir 80 år i oktober. Klubben ble stiftet i 1929 og er med det Norges eldste akvarieklubb og en av Europas aller eldste. Klubben lever i beste velgående.

Torsdag 1. oktober er det medlemsmøte i Oppsal samfunnshus. Hver måned samles fra 35-50 akvarieinteresserte for å diskutere hobbyen, samt kjøpe og selge fisk og planter.

– Vi arrangerer også en såkalt storauksjon på Nordseter skole lørdag 10. oktober. Her regner vi med å få 2-300 mennesker innom i løpet av dagen, sier Joakim Tryland, nestleder i Oslo Akvarieklubb. Her skal det auksjoneres bort mange hundre fisk, planter, akvarium og relatert teknisk utstyr.

– Oslo Akvarieklubbs storauksjoner arrangeres to ganger i året. De er antakelig Norges største i sitt slag og et virkelig høydepunkt for oss akvarieinteresserte, fortsetter Tryland.

Foredrag om fortiden

Han gleder seg til klubbmøtet. For da kommer Svein Fosså for å holde foredrag. Han er et stort navn innen europeisk akvaristikk. Fosså har flere internasjonale verv innenfor hobbyen og akvariehandelen; er bl.a. generalsekretær i Norsk Zoohandleres Bransjeforening og forfatter av flere bøker. Som en av få nordmenn er han tildelt "Akvariets Oscar" for sin innsats. Foredraget heter "Akvariehobbyen i fortid, nåtid og fremtid". Et tema som passer under 80-årsmarkeringen.

Fiske-quiz

– Av andre ting som skjer på klubbmøtene våre, utover det sosiale, er at vi har en liten akvarie-quiz så man får brynet de små grå, loddtrekning til inntekt for klubben med spennende relaterte premier, og tidligere nevnte klubbauksjon hvor alt fra vanlige guppyer til sjeldne viltfangede fisk går under hammeren, sier Tryland.

Spennende fisk

– På slike auksjoner er det virkelig store muligheter for å skaffe seg spennende ting. Noen har fått tak i en spennende fisk, og fått oppdrett som så selges på auksjon til andre interesserte. Slik får man spredd mye morsomme og spennende fisk rundt om i akvariemiljøet. På disse storauksjonene kommer det både nybegynnere og mer erfarne og prisene varierer fra 30 kroner til tusenlappen og noen ganger mer enn det også, avslutter entusiasten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere