RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

RANET: I eget hjem ble en 84-årig kvinne ranet i forrige uke.
RANET: I eget hjem ble en 84-årig kvinne ranet i forrige uke. Foto: Illustrasjonsfoto

84-åring brutalt ranet i eget hjem

Den falske hjemmehjelpen tvang seg inn til den 84 år gamle kvinnen, og holdt den eldre kvinnen nede mens en medhjelper ranet henne.

TÅSEN: I slutten av forrige uke ringte det på hoveddøren i leilihetsbygget der den 84 år gamle kvinnen bor, på Tåsen.

Ifølge politiet utga den besøkende kvinnen seg for å være hjemmehjelp. Den gamle kvinnen åpnet deretter sin egen inngangsdør, og stakk hodet ut for å se.

Tvang seg inn

Den falske hjemmehjelpen forsøkte å snakke seg inn, mens den gamle kvinnen prøvde å lukke døren. Men da satt den falske hjemmehjelpen foten imellom. Så presset hun seg inn, og tok tak i den gamle kvinnen, som ble beordret ned på en stol.

Da den gamle forsøkte å reise seg opp, ble hun dyttet ned og holdt fast. En medhjelper av den falske hjemmehjelpen kom til, og ranet med seg smykker og verdigjenstander, før de begge forsvant.

Signalement

– Vi har mottatt anmeldelse fra den eldre kvinnen, og har signalement. Slike saker blir høyt prioritert av oss, forteller politioverbetjent Dagfinn Kaldal.

Signalementet på kvinnen er: Cirka 40 - 50 år, normal høyde og kroppsstørrelse, boblejakke med hette, hvite eller lysegrå bukser. Snakker gebrokkent, brunt hår og brune øyne.

Flere anmeldelser

Politiet forteller også om flere lignende anmeldelser, og advarer nå folk mot å slippe inn personer som utgir seg for å være hjemmehjelpere. Og  særlig å være på vakt hvis hjemmehjelperne kommer utenom de faste avtalene.

Politiet har også flere anmeldelser på en falsk rørlegger, som sier han skal inn å sjekke om alt er i orden.

Mannen snakker svensk, tykk, lyst kortklipt hår, lite hår på hodet, 170 - 180 centimeter høy og ellers velkledd. Tips kan gis til Majorstua politistasjon.

Det er ikke første gang mennesker utgir seg for å være hjemmehjelp. LES OGSÅ:

Falsk hjemmehjelp ber eldre kle av seg

Ønsker tips om falsk hjemmehjelp

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere