RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

8,6 mill. for halv tomannsbolig


ATTRAKTIVT: Budrunden sendte denne halvparten av en tomannsbolig nesten en million kroner over takst. Prisen endte på 8,6 millioner kroner.
ATTRAKTIVT: Budrunden sendte denne halvparten av en tomannsbolig nesten en million kroner over takst. Prisen endte på 8,6 millioner kroner. Foto: Alle foto: John Løvås
En halvpart av en tomannsbolig i Ole Moes vei 6 på Nordstrand ble solgt for svimlende 8,6 millioner kroner, hele 900.000 kroner over taksten på 7,7 millioner.

NORDSTRAND: – Det er et faktum at en halvpart av vertikaldelt tomannsbolig eller rekkehus på denne størrelsen, i Bydel Nordstrand, aldri har blitt omsatt for en høyere pris, sier megler Christian Stenerud i Privatmegleren Panorama.

Megleren understreker at taksten var grundig utført. Tre erfarne og lokalkjente meglere vurderte boligen i forkant. Alle vurderte en sannsynlig markedspris mellom 7,5 og 7,7 millioner.

– Så her var det ikke snakk om noen lokkepris, sier Stenerud.

– Det som gjorde at det ble rift om denne boligen er at det er veldig mye som stemmer. To garasjeplasser, relativt nytt (byggeår 2007), god størrelse (164 kvm primærrom) i forhold til andre sammenlignbare vertikaldelte tomannsboliger, sameiets beste beliggenhet i hjørnet mot syd/vest og meget gode solforhold, sier megleren.

LES OGSÅ: Så mye steg din bolig i pris i mars

Kunne fått enebolig med sjøutsikt

Stenerud sier at man kan kjøpe en vesentlig større enebolig i området for tilsvarende pris.

– Du kan få bolig på Nordstrand med sjøutsikt til den prisen. Men for denne målgruppen, småbarnsforeldre, så kommer sjøutsikt ganske langt ned på listen. Det praktiske er viktigere, sier Stenerud.

Megleren sier at mange småbarnsforeldre søker denne boformen for å ha mulighet til et mer sosialt liv.

– I en enebolig vil man bo mer «isolert». Mindre, nyere sameier med vertikaldelte tomannsboliger er kanskje den mest etterspurte boligtypen på Nordstrand. Både barn og vokste får tilfredsstilt sine sosiale behov. Barna kan gå ut å leke med vennene i sameiet, uten planlegging i forkant. Mange får venner for livet i slike sameier, både voksne og barn, sier megleren.

LES OGSÅ: Denne boligen gikk 1,4 millioner over takst

Spennende budrunde

Cirka 30 familier kom på visning av Ole Moes vei 6 og 23 person skrev seg på listen. Fem var med i budrunde og tre personer la inn bud på over 8 millioner kroner.

– Kjøper er veldig fornøyd. 8,6 millioner var markedsprisen på den boligen og det er markedet som bestemmer. Her bommet tre erfarne meglere kraftig med sine antakelser i forkant, sier Stenerud som konkluderer med at boligmarkedet nå fungerer som det skal.

– Markedet er definitivt friskmeldt!

LES OGSÅ:

Nå kan du kjøpe Munchs utsikt

Vernet villa taper mot boliger

3,1 mill. for 40 kvadrat

Dette er ikke boligen for den blyge


 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere