*Nettavisen* Nyheter.

899 ledige på Frogner

 

Arbeidsledigheten i Oslo stiger raskt. I Oslo har bare Grünerløkka og Alna flere arbeidsledige enn bydel Frogner.

FROGNER: De tre siste månedene har antall helt arbeidsledige gått opp med 27 prosent eller 1952 personer justert for sesongmessige variasjoner. En så sterk økning i ledigheten har vi ikke sett på veldig lang tid, selv ikke under forrige konjunkturnedgang på -90 tallet, sier fylkesdirektør Torild Lien Utvik ved NAV Oslo i en pressemelding forrige uke.

Øst sliter

Bydel Frogner har en endring på 35 prosent flere ledige i januar 2008 sammenlignet med fjoråret.

Normalt går arbeidsledigheten målt i faktiske tall opp i januar fordi mange avslutter arbeidsforhold og studier i desember, og melder seg ledige hos NAV.

Finanskrisen har i år ført til en forsterket vekst i ledigheten innenfor flere yrker. Bygg og anlegg har merket redusert aktivitet over lengre tid, men nå ser vi en kraftig økning i ledigheten også for yrkesgrupper som kontorarbeid, serviceyrker, transport, lager og butikk og salg. I løpet av januar registrerte 3 719 personer seg som helt ledige hos NAV i Oslo.

Det er viktig å understreke at ledigheten i vårt fylke fremdeles er lav, og at ledigheten øker fra et lavt nivå, forteller Utvik.

Økende innen bygg Arbeidsledigheten har økt for alle yrkesgrupper i løpet av januar sammenlignet med samme måned i fjor. Sterkest økning i helt ledige finner man blant personer som ønsker jobb innen bygg og anlegg, hvor arbeidsledigheten har økt med 173 p

Arbeidsledighet eller permittering er selvsagt en krevende situasjon som ofte innebærer endringer både økonomisk og personlig. Det er viktig å huske på er at selv om flere blir arbeidsledige, er mulighetene til å få seg ny jobb fortsatt meget gode. På nav.no finner du god informasjon som kan hjelpe deg videre. Her kan du registrere deg som arbeidssøker og få nyttig informasjon om både jobbsøking og dagpenger, sier fylkesdirektør Torild Lien Utvik.

Redusert etterspørsel

Den siste måneden har det blitt lyst ut færre ledige stillinger i alle yrker når vi sammenligner med samme periode i fjor. Kontorarbeid, reiseliv og transport samt butikk- og salgsarbeid har sterkest nedgang med henholdsvis 78, 61 og 58 prosent færre ledige stillinger. Lavest nedgang i utlyste stillinger har yrkesgruppen undervisning med 6 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag