*Nettavisen* Nyheter.

90 år med lokalpolitikk

Simensbråten Ekeberg Arbeidersamfunn (SEA) fyller 90 år nå i januar. Det er allerede behørig feiret.

Simensbråten:Laget ble stiftet 10.januar 1917. Det konstituerende møtet ble holdt i Vårveien 6, og forsamlingen valgte typograf Karls Andresen til sin første formann.

Ute i Europa skjedde det mye dette året. Kommunistene overtok makten i Russland (oktoberevolusjonen) John F. Kennedy ble født, Mata Hari henrettet og Finland erklærte sin selvstendighet fra Russland. På Ekeberg var 1917 preget av at den alminnelige bosettingen og en økende hyttebygging begynte å vokse i det som inntil da hadde vært landbruksområde og utmark.

SEA har hele tiden vært en særdeles aktiv politisk aktør på Simensbråten og Ekeberg. Laget setter fortsatt sitt preg på utviklingen i distriktet, og det er ikke uten grunn at laget i 2004 vedtok sitt lokale motto "Ditt nærmiljø, vårt ansvar".

På lagets jubileumsarrangement på Sørmarka 12. januar, ble det delt ut æresmerker og diplom for langt medlemskap i Arbeiderpartiet. Jan Bøhler, stortingsrepresentant og leder av Oslo Arbeiderparti var utdeler, og følgende personer fikk sine utmerkelser: Ronald Bye og Eilert Wingaard (begge diplom for 50 år), Tove Heggen Larsen, Lisbeth Raiby og Gunnar Dypdal (merker for 40 år) og Harriet Molstad, Ørjan Johansen og Harald Trulsrud (merker for 30 år). Harriet Molstad ble i tillegg utnevnt til æresmedlem av SEA for sin utrettelige innsats for laget, og påskjønnet med et raust reisestipend.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.