*Nettavisen* Nyheter.

90-åring mishandlet til døde

En 34 år gammel kvinne må til uken møte i Oslo tingrett, tiltalt for legemsbeskadigelse med døden til følge.

ASPERUDÅSEN/OSLO TINGRETT: Det var på kvelden den 6. juni 2008 at den nå 34 år gamle kvinnen stakk en 90 år gammel mann gjentatte ganger i brystet og halsen med kniv i mannens leilighet i Asperudlia på Holmlia.

Døde tre dager etterpå

Kvinnen skal ifølge tiltalen også ha slått mannen gjentatte ganger i hodet og på kroppen med en lampe, en krakk og en hårføner slik at mannen fikk kutt og skjæreskader, flere brukne ribben og skader på begge øynene. Mannen mistet bevisstheten og kvinnen skal ha forlatt mannen i hjelpeløs tilstand.

-– Mannen kom til seg selv på et tidspunkt sent fredag kveld. Han tok da taxi til Legevakten, opplyste Hanne Kristin Rohde, leder av vold og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt til Nordstrands Blad like etter hendelsen.

Mannen døde tre dager senere på Ullevål sykehus av skadene han var påført.

Tidligere domfelt

Avdøde, som var av asiatisk opprinnelse, skal ha jobbet på en norsk båt før han flyttet til Norge i 1975. Han skal ha bodd de siste 26 årene i leiligheten på Holmlia.

Det var informasjon fra en taxisjåfør som førte til at kvinnen ble pågrepet og siktet i saken. Hun var først siktet for ran med døden til følge, men dette er nå endret til en siktelse for legemsbeskadigelser med døden til følge. Kvinnen er også tiltalt for å ha forlatt mannen i hjelpeløs tilstand.

Kvinnen er domfelt en rekke ganger før, blant annet for tyveri, svindel og vold mot en Securitas-vakt.

Saken mot kvinnen starter etter planen i Oslo tingrett mandag, og er ventet å ta fire dager. Domsavsigelse er ventet mot slutten av uke 13.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.