RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

90 års-jubileum med suksess


(bakerst) Grete Engebretsen, Inger Næss Solberg, Gerd Hellerud Olsen og Christina Filland Olsen (foran) stod i kafeen med godt humør.
(bakerst) Grete Engebretsen, Inger Næss Solberg, Gerd Hellerud Olsen og Christina Filland Olsen (foran) stod i kafeen med godt humør.
Glade rop og mye latter kunne høres på lang vei da Grorud IL arrangerte sitt 90 års-jubileum 8. mars.

GRORUD: På tross av det grå været var oppmøtet stort denne lørdagen. Grorud IL feiret sin store dag med en intern fotballturnering, en jubileumsmarsj og andre festligheter for folk i alle aldre. På lørdags kveld var det duket for rebusløype og jubileumsfest for de voksne.

- Omkring 220 barn mellom 5 og 16 år er med på fotballturneringen som har holdt på siden kl 10 i dag, forteller en stolt nestleder i Grorud IL Per Kristian Larsen, også kalt Pettern.

Pettern forklarer videre at omtrent 40 personer i alle aldre har vært med å gå den 3 km lange jubileumsmarsjen med start og mål på Grorud Idrettsanlegg. Det er også omkring 30 frivillige i som jobber på spreng for å gjøre denne dagen mulig.

- På festen i kveld har vi allerede 90 påmeldte, sier Pettern fornøyd.

Det hele startet i 1918

De første tankene om Grorud IL kom til verden i en frokostpause 18. mars 1918, står det i første utgave av medlemsbladet Granitten 2008.

Tilstede på dette frokostmøtet var 7 gutter i alderen 16 til 20 år som hadde lyst til å starte sitt eget fotballag.

Siden 1918 har klubben vokst betraktelig. De har blant annet hatt håndballgrupper, friidrettsgrupper, orientering, turn og skisportsgrupper.

Noen av disse gruppene lever fremdeles slik som fotball og turngruppa, mens andre grupper ikke lenger eksisterer slik som bandy- og ishockeygruppa.

I dag

- I dag har vi litt i underkant 1000 medlemmer, sier Pettern stolt.

Pettern som selv har vært medlem i klubben i 50 år kan fortelle oss at klubben har flere byggeprosjekter på gang. De holder på med planleggingen av en skøytebane som de håper at skal stå ferdig til neste vinter og en flerbrukshall som, hvis alt går i orden, forhåpentligvis kan ha byggeoppstart til høsten.

- Planen er at flerbrukshallen også skal romme en idrettsbarnehage og en ungdomsklubb, forteller Pettern.

Klubben i dag ønsker blant annet et tettere sammarbeid med skolen, slik at idrettshallen kanskje kan brukes mer i skoletiden.

- Jeg ønsker at politikerne skal se viktigheten av det forbyggende arbeidet ved å holde ungene borte fra gata som idretten driver med, forteller Pettern.

Veldig fornøyd

- Jeg syntes så lang at dette har vært et veldig bra arrangemang med mange hyggelige og trvilige folk, sier Pettern fornøyd.

Det er ikke bare Pettern som er førnøyd med dagen så langt. Guttene Per Ole Ruud, Thomas Sørmo, Abdulaziz Farah, Mark Martin Auraha og Sebastian Lona som alle er 14/15 år og spiller fotball er også veldig fornøyde med dagen.

- Det har vært en fin dag, sier guttene fornøyd.

Den eldre garde var også førnøyd med dagen, det kunne seks spreke damer fortelle.

Nelly Haug (86), Gerd Rudberg (86), Ruth Hansen (89), Kari Fangsrud (80), Irene Svensen (80), Birgitte Jøkling (63) og Lillian Nerbø Hansen (80) har alle gått jubileumsmarsjen og er strålende fornøyd med dagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere