RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

90-årsjubilant feiret

Høybråten og Stovner Idrettslag (HSIL) er blitt 90 år gammel. Ordfører Per Ditlef-Simonsen kastet glans og penger over jubileet.

Høybråten: Idrettslaget feiret seg selv med snitter og godt drikke i glassene på klubbhuset nå på mandag. Ekstra hyggelig var det nok at ordfører Per Ditlef-Simonsen ryddet plass i dagboka til å overvære 90-års jubileet.
- Det er mye viktigere her enn å være i møte på rådhuset, sa ordføreren muntert.

Tradisjon og historie

Høybråten og Stovner Idrettslag (HSIL) er en stolt og gammel idrettsforening med lange tradisjoner. Klubbens leder Dan Brovold ønsket velkommen til 90-års feiring med å fortelle litt om ståa i klubben. HSIL ble stiftet 5. mars 1916 og het først Høybråten Idrettsforening. Etter krigen ble foreningen slått sammen med den på Stovner. Da klubben feiret 80-års jubileum ble det opprettet et eget barne- og ungdomsfond. Hvert år deles det ut midler til unge lovende idrettstalenter. Antallet aktive idrettsutøver teller nå cirka 1000 stykker.
- Vi er stolte av aktiviteten gjennom disse 90 årene og stolt av all dugnadsinnsatsen som er lagt ned, oppsummerte Brovold.
10. mai 1979 ble klubbhuset på Høybråten innviet av daværende ordfører Albert Nordengen. Siden da har HSIL utviklet seg til en forening som favner bredt.
- HSIL sin sjel ligger i Liastua, "rådhuset" på Stovner. Alt blir gjort på dugnad. Vi har flott alpinbakke, et løypenett med stier og lysløyper, fortalte Brovold og takket for samarbeidet med Oslo kommune og bydelene.
For tiden er det bygging av en idrettshall som er klubbens store fremtidige prosjekt. Nå jobbes det med å finne en egnet tomt.
- Dette er noe vi trenger sårt, sa Brovold med klar adresse til ordføreren som koste seg med snitter.

Ga 5.000

Ordfører Per Ditlef-Simonsen kunne ikke love penger til ny idrettshall men hadde med seg en liten sjekk på innerlommen. Han la vekt på arbeidet som gjøres i forhold til barn og unge i idrettslaget.
- Jeg festet meg spesielt ved barne- og ungdomsfondet. Det er viktig at det arbeidet fortsetter, sa han og overrakte Brovold en sjekk på 5.000 kroner.
- Jeg gleder meg alt til 100-års jubileet, spøkte ordføreren.
Han satte også ekstra pris på å få høre litt om historien rundt Høybråten og Stovner Idrettslag. Den var ført i pennen av Odd Storsveen, en av veteranene. Datteren Unni følte det som en ære å fortelle historien på vegne av sin far.
- Det har vært et eventyr, sa hun til den godt voksne forsamlingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere