RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

90 elever i sving med Annie


Miriam (i midten) spiller den vågale barnehjemsjenta Annie. Resten av barnehjemsjentene har samlet seg rundt "Annie". FOTO: MARIUS WÆRHAUG MADSEN
Miriam (i midten) spiller den vågale barnehjemsjenta Annie. Resten av barnehjemsjentene har samlet seg rundt "Annie". FOTO: MARIUS WÆRHAUG MADSEN
Vi gjør alt selv og er klare for premiere, sier pressetalsmann ved Bolteløkka skole.

Eugeniesgate: I dag viser Bolteløkka skole sitt største teaterstykke noensinne. Forestillingen om den foreldreløse jenta Annie er satt opp av elevene selv. Det er en spent gjeng som skal har première i kveld.

Fri

I snart to uker har 90 elever hatt fri fra vanlig skoleundervisning for å forberede seg til teaterstykket om jenta som vil vekk fra barnehjemmet.

Elevene er veldig engasjert, og vil at det skal bli så bra som mulig, sier frilansskuespiller Eirik Skarsbø, Sammen med Cornelia Børnick og Anethe Alfsvog, som er regissør, er han hentet inn for å instruere elevene til den store dagen.

Jeg tror det betyr mye for elevene å være med på dette siden de får øvd seg på ting som kan være nyttig i framtiden, sier skuespiller Cornelia Børnick. Hun spilt iblant annet Evita og Blanke Messingen.

Profesjonelt

Oppsetningen er en del av det nasjonale prosjektet Musikk i Skolen, hvor elevene blir instruert av profesjonelle

skuespillere, regissører og andre innen scenekunst.

Ser dere noen framtidige skuespillere i denne gjengen?

Absolutt. Vi ser noen elever her som er naturlig flinke, og som vi gjerne vil se som skuespillere i framtiden, sier Børnick.

Gjør alt selv

Musikk i Skolen kommer til å stå for profesjonell lyssetting ved åpningen den 10. april,

men resten av arbeidet er det elevene som gjør.

Det er vi som gjør alt arbeidet selv og lager kulissene til hele teaterstykket, sier pressetalsmann Brage Jo Christiansen (11). Han har hatt det travelt med å kontakte presse og forberede kontakt med foreldre og publikum.

Det vil også bli solgt forfriskninger til rabatterte priser, sier Brage, og informerer om at varer til subsidiert pris er sponset av lokalt næringsliv.

Hva vil dere bruke inntektene til?

Turer, helst til Tusenfryd! sier flere 6. klasseelever i kor.

Forestillingen spilles i kveld klokken 19 på Bolteløkka skole.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere