RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

90 falske alarmer

Universitetet i Oslo betaler rundt 200 000 kroner i året for brannutrykninger. I fjor var det rundt to falske alarmer i uken.

Blindern: Det skriver Universitas. Brannalarmen gikk 90 ganger ved Universitetet i Oslo (UiO) i 2006, men ingen av gangene var det brann. Hver gang brannvesenet rykker ut koster det universitetet 3320 kroner.
- Det er klart at dette belaster økonomien, sier senioringeniør for brannvern ved UiO, Arvid Thorstensen til Universitas.
Men det Thorstensen frykter mest, er at studentene skal miste tilliten til brannalarmen.
- Konsekvensen kan jo bli at studentene ikke gidder å gå ut når brannalarmen går, fortsetter han, men påpeker at Teknisk avdeling (TA) er veldig strenge på dette området.
- Alle skal ut av bygningene enten det er eksamen eller et viktig universitetsmøte.
De fleste alarmene går som følge av byggearbeid som forårsaker mye støv, men også damp fra matlaging har skylden for mange av utrykningene.
- Brannsikkerheten er mye større nå enn tidligere. Før måtte det mye varme til for at alarmen skulle utløses. Nå har vi teknologi som varsler røyk mye raskere, men ulempen er jo at det blir flere uønskede utrykninger, forklarer Thorstensen.
Når alarmutløsningen skyldes uaktsomhet fra spesielle enheter eller personer, blir avgiften videresendt til dem. Dermed slipper UiO unna med rundt 200 000 kroner i året i kostnader, istedet for 300 000.
Det har vært en nedgang i antall brannutrykninger til UiO de siste årene, og TA har satt som mål at antall brannutrykninger skal halveres i løpet av 2007.
Studentparlamentets leder Lina Johanne Strand, mener pengene UiO bruker på utrykning ikke er bortkastet.
- Det er klart 200 000 kroner er en god slump penger, men dette gjelder tross alt sikkerheten ved universitetet, og da er det verdt det. Man kan ikke spekulere i slike ting når det er snakk om trygghet. Det er viktig at man er streng med hensyn til brannsikkerhet, sier hun til Universitas.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere