*Nettavisen* Nyheter.

90 minutter med norsk metalhistorie

Endelig spilte Dimmu Borgir i Oslo Spektrum, og til hvilken anledning! Foto: Odd Inge Rand

Dimmu Borgir, KORK og Schola Cantorum Choir gjorde akkurat det de skulle i Spektrum lørdag. De bergtok hele salen, og sørget for norsk metalhistorie.

Klikk på bildet for å forstørre.

Vokalist i Djerv, Agnete Kjølsrud, hjalp til på "Gateways", som hun også gjør på fjorårets "Abrahadabra". Foto: Odd Inge Rand

Klikk på bildet for å forstørre.

Gutta gledet seg voldsomt da DittOslo snakket med Galder og Silenoz forrige uke. Nå fikk vi alle se hvorfor. Foto: Odd Inge Rand

Klikk på bildet for å forstørre.

KORK (til venstre), Dimmu Borgir (i midten) og Schola Cantorum Choir (til høyre) utgjorde en monumental helaften i Oslo lørdag. Foto: Odd Inge Rand

OSLO: Stemningen var til å ta og føle på, og i salen fantes det fans fra et utall nasjonaliteter. Og det tok ikke mange sekundene av konserten før lange reiseveier var glemt.

Godt forberedte

Dimmu Borgir, koret og KORK spilte sammen lørdag som om de skulle gjort det hele karrieren. De tilnærmet seg hverandre og gav hverandre plass, disiplin og respekt.

Fantastiske arrangementer av Gaute Storaas fikk frem dramaturgien i Dimmu Borgirs musikk bedre, KORK underbygde bandet, samt å gi musikken en større dimensjon.

På plass

I det store og det hele var samtlige på scenen sammen som en slagkraftig enhet lørdag. Teknikken gjorde også til at det relativt snille lydnivået var gjort for å gi alle plass i lydbildet.

For det ble aldri slitsomt eller udefinerbart i Spektrum denne kvelden, også godt hjulpet av store tepper på sidene som reduserte betonglyden i den fra før noe utskjelte storstua i Oslo.

LES INTERVJUET MED DIMMU BORGIR FORAN KONSERTEN

Låter fra nesten 15 år

Dimmu Borgir startet med siste platen, "Abrahadabra" med sin grandiose intro "Xibir", "Born Treachereous" og "Gateways". Sistnevnte med Djerv-vokalist Agnete Kjølsrud.

Senere ble det eldre stoff, fra "Death Cult Armageddon" med "Progenies Of The Great Apocalypse" og "Vredesbyrd" til eldste låt "Mourning Palace" fra "Enthrone Darkness Triumphant".

En nytelse

Konserten i Oslo var en visuell nytelse, i tillegg til det prikkfrie man kunne høre på. Et flott scenedesign, som både samlet estetikk og brutalitet. Her var det nemlig ikke Vamp på scenen, men vårt fremste metalband. Koret, kledd i munkekapper, bidro også til mystikken og det mørke mens orkesteret på andre siden var kledelig antrukket i "kjole og hvitt".

Og heldigvis ble den audiovisuelle herligheten fanget på film. Når DVDen kommer vites ikke, men det blir nok en monumental utgivelse fra en monumental konsert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag