RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

90-tallsikonene Pulp til Øya

Ikke siden 2002 har det vært lyd i Sheffield-bandet Pulp. Men i august står de på scenen i Middelalderparken.

MIDDELALDERPARKEN: Det var i november at engelske Pulp offentliggjorde at de i 2011 kommer til å gjøre noen konserter igjen. Det har vært stille fra bandet siden 2002, og dermed er det en svært stolt Øya-ledelse, som kan melde at Pulp står på scenen i Middelalderparken i august.

– Vi er mildt sagt stolte over at disse 90-tallsikonene fra Sheffield velger å gjøre en av sine eksklusive sommerkonserter på Øyafestivalen, sier ledelsen i en pressemelding tirsdag.

LES ALT OM ØYAFESTIVALEN HER

Erkebritiske

Pulp er tilbake med besetninga fra midten av 90-tallet og klassikeralbumet «Different Class». Det betyr at du kan få høre alle dine Pulp-favoritter i Middelalderparken fredag 12. august. Begynn å glede deg allerede nå til «Common People», «Do You Remember The First Time?», «Help The Aged, This Is Hardcore» og «Disco 2000».

– Bandets musikk har hele veien hatt en rød tråd av klassisk pop, krydra med litt synth, new wave, glam og sofistikert rock. De var på sitt eget vis erkebritiske. Alltid pene i tøyet, aldri humørløse. Pulp henta stilmessig mer fra helter som Bowie og Roxy Music enn mange av sine samtidige, som ofte hadde betydelig større 60s- og Beatles-oppheng, sier festivalledelsen, som ikke legger skjul på at det er en udelt glede å få Pulp til Øya.

– Her blir det fest

– I løpet av få år headlina de Glastonburys pyramidescene to ganger, noe ikke mange andre band har gjort. Medieyndling og frontmann Jarvis Cocker ble nærmest sjølve inkarnasjonen av britpop og en moderne dandystil. Han er en av britisk pops største superstjerner de siste tiåra og har inspirert en mengde unge menn, med både musikk og væremåte, sier de, og avslutter:

– Det er bare å starte gjenoppfriskinga av tekstene til dine favoritter, for her blir det fest.

Pulp spiller fredag 12. august.

LES ALT OM ØYAFESTIVALEN HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere