RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

90.000 barn rydder søppelet ditt


RUSKENGENERAL: Jan Hauger er imponert over engasjementet barnehager, skoler og andre legger ned for å gjøre byen rein til 17. mai.
RUSKENGENERAL: Jan Hauger er imponert over engasjementet barnehager, skoler og andre legger ned for å gjøre byen rein til 17. mai. Foto: FOTO: ARKIV
Det er vår og parker og gater fylles med solhungrige Oslo-beboere. Søppelet ditt er det skole- og barnehagebarn som rydder.

OSLO: – Det er nok å henge fingrene i om dagen, sier Ruskengeneral Jan Hauger fra Prinsdal som er i gang med våren storrengjøring.Rusken får blant annet hjelp av 30.000 barnehagebarn og 60.000 skolebarn, samt en rekke andre frivillig, for å gjør Oslo ren til 17. mai.

– Det er et kjempestort engasjementet, vi har aldri hatt så mange påmeldte skoler, barnehager og borettslag som i år. Vi merker at folk har lyst til å rydde i sitt nærmiljø og det er tydelige at folk bryr seg, men vi må bli flinkere til å kaste søppelet i dunkene, sier Jan Hauger.

Paradoks

Når snøen forsvinner dukker søppelet opp. I år forsvant snøen ekstra tidlig og kommunens ryddemannskaper var ikke vårklare.

– Det er et paradoks at så mange stiller opp for nærmiljøet og rydder, samtidig som mange ikke bruker søppeldunkene som er plassert ut hele året. Det har ikke sett veldig pent ut i vår, sier Jan Hauger.

Er det nok søppeldunker?

Det forsøples over hele Oslo og ingen bydel er bedre eller verre enn andre.

Antallet og plasseringen av søppeldunker i en raskt voksende by er Bymiljøetatens (BYM) store logistikkutfordring.

– Antallet beboere i Oslo øker, da øker også antall brukere. Vi må se på antallet, plasseringen, hvor ofte de tømmes, størrelser og skillet mellom sommer og vinter.

BYM har ansvaret for mesteparten av park- og grøntområdeforvaltningen i Oslo.

– Vi må se på et samarbeid med kollektivtransporten som også har mange dunker. Vi må se på dimensjoneringen og hvor ofte disse tømmes i forhold til trafikken, sier Hauger.

Søppeldemonstrasjon?

Han ser også en tendens til at det kastes en del søppel i Marka, spesielt rundt bålplasser og benker.

– Jeg vil oppfordre markabrukere til å ta med avfallet hjem igjen. Mange er flinke, men det virker som om noen nesten demonstrerer litt på steder de mener det burde vært en søppeldunk, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere