Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

95 kilo hasj i en leilighet på Bøler

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto
De tre mennene som sto tiltalt for tyveri og oppbevaring av 95 kilo hasj i en leilighet på Bøler ble dømt til flere års fengsel. Dommen ble anket på stedet.

BØLER/OSLO TINGRETT: To av de tre mennene er brødre (28 og 27 år) og er bosatt på Bøler, mens sistemann (31 år) er bosatt på Bjerke.

Under hovedforhandlingen i Oslo tingrett nylig erkjente 31- og 28-åringen at de hadde oppbevart hasjen, men at de ikke visste at det var hasj de tok med seg fra en leilighet de hadde brutt seg inn i på Linderud i april i fjor. Den yngste broren nektet straffskyld for oppbevaring og salg av hasj.

Retten trodde ikke på forklaringene deres, og mener at de sjekket hva de tre bagene inneholdt, før de tok dem med seg, og lot andre verdifulle gjenstander, som tv og pc stå igjen.

Mest aktiv

Etter rettens syn var 31-åringen fra Bjerke hovedmannen og den som var mest aktiv. Retten mener at kvantumet av narkotika er så stort at det må foreligge en streng reaksjon, derfor ble 31-åringen idømt fem års fengsel.

I tillegg mener retten at 31-åringen har satt kvinnen som eide leiligheten de brøt seg inn i, og som oppbevarte hasjen, i en vanskelig situasjon. Hun og barna hennes ble truet på livet av eierne av hasjen.

Mindre aktive

Når det gjelder brødreparet fra Bøler, mener retten at 28- åringen spilt en mindre aktiv rolle, enn 31-åringen, og mener derfor at han må straffes noe mildere. Han ble dømt til fire år og åtte måneders fengsel for innbrudd, oppbevaring og salg av hasj.

Tingretten mener den yngste broren spilte en mindre rolle, men gjorde ingenting for å forhindre oppbevaringen av hasjen, da han fikk vite hva bagene inneholdt. 27-åringen ble dømt til tre års fengsel for oppbevaring, men ble frikjent for salg av hasjen.

Alle de tre mennene anket dommen på stedet, mens aktor tok betenkningstid.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!