RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

97 forelegg for høy fart på skoleveien


Politiet er på plass ved Oslo skoler de neste to ukene i forbindelse med Aksjon skolestart.
Politiet er på plass ved Oslo skoler de neste to ukene i forbindelse med Aksjon skolestart. Foto: Illustrasjonsfoto: Øystein Dahl Johansen
Politiet har så langt holdt kontroller ved 29 av Oslo skoler. En bilfører mistet førerkortet da han kjørte i 89 km/t forbi en skole i Groruddalen.

OSLO: I to intensive uker skal politiet holde trafikkontroller ved eller i nærheten av de fleste av Oslos skoler i forbindelse med Aksjon skolestart.

LES OGSÅ: Rektorer frykter alvorlige ulykker

– Vi tyvstartet litt i forrige uke. Så langt har vi skrevet ut 119 forelegg, 97 av dem for fart, sier politioverbetjent Hans-Olaf Lier ved trafikkseksjonen i Oslo politidistrikt.

Høy fart

Det groveste tilfellet skjedde ved en skole i Groruddalen, hvor en mann ble tatt i 89 km/t i en 40-sone forbi en skole. Førerkortet ble beslaglagt på stedet.

Den høyeste målte hastigheten i 30-sone var 55 km/t, mens det i en femtisone ble målt hastighet på 69 km/t.

Skuffende

66 bilførere ble ilagt gebyrer, de fleste for manglende bruk av bilbelte (vernegebyr). Noen fikk også gebyr for bruk av håndholdt mobiltelefon.

22 bilfører fikk mangellapp på grunn av bilens tekniske standard, mens 13 biler ble avskiltet for manglende forsikring, veiavgift eller fremstilling for EU-kontroll.

– Jeg var selv ute i går i Kjelsåsveien i går og noen av dem som ble tatt for å kjøre for fort var foreldre på vei til skolen med barn. Det er litt skuffende at foreldre, som burde være opptatt av sikkerheten på skoleveien, selv kjører for fort, sier Lier.

Tusen reaksjoner

– Jeg oppfordrer alle foreldre til å tenke gjennom sin egen atferd og sine barns trafikksituasjon og holde fartsgrensene, det er det minste de kan gjøre, oppfordrer Lier.

Det er fortsatt tidlig i årets Aksjon skolestart, og Hans-Olaf Lier vil ikke trekke noen konklusjoner.

– I fjor var vi oppe i litt over tusen reaksjoner, men dette var nok ikke på grunn av unormalt høye hastigheter, men fordi vi jobbet bedre. Det er for tidlig å trekke konklusjoner, men vi kommer nok til å havne ikke så langt ifra fjorårets resultat, sier Lier.

Aksjonen fortsetter

Aksjon skolestart forsetter denne og neste uke. Målet er å holde kontroller ved eller i nærheten av alle Oslos skoler.

– Vi har to intensive uker nå, men vi glemmer ikke skoleveien resten av året. Det er viktig å være på skoleveien i begynnelsen for å vise at vi er ute og forebygger trafikkulykker, sier Lier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere