RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

98 millioner i overforbruk


Bydelsdirektør Jan Hagen på Søndre Nordstrand har gjentatte ganger forklart merforbruk for bydelsutvalget (BU).
Bydelsdirektør Jan Hagen på Søndre Nordstrand har gjentatte ganger forklart merforbruk for bydelsutvalget (BU).
Når bydelspolitikerne i løpet av de kommende to ukene skal ta stilling til bydelsdirektørens budsjettforslag for Søndre Nordstrand i 2010, er det dyster lesning. Overforbruket er nemlig fortsatt stigende.

SØNDRE NORDSTRAND: Bydelsdirektør Jan Hagen skriver i sin tykke dokumentmappe at om man viderefører 2009-nivået når det gjelder aktivitet, vil det slik det ser an nå, ende med antatt merforbruk neste år på 97,942 millioner kroner.

LES OGSÅ: – Vi må være realistiske

Hertil kommer 31 millioner kroner som det etter økonomireglementet må dekkes av merforbruket i 2009.

«Bydel Søndre Nordstrand vil ikke kunne saldere sitt budsjett reelt sett i løpet av 2010», skriver bydelsdirektøren. Men «i hht handlingsplanen for å komme i økonomisk balanse, er det behov for fire år, 2010-2013.

LES OGSÅ: – Skal jobbe på en annen måte

Helt mørkt er det imidlertid ikke. Det antas å være et innsparingspotensiale på rundt 20 millioner kroner i 2010. Dette fordeler seg ca. likt på budsjettpostene oppvekst og pleie/omsorg.

Enkelte poster

I det store budsjettet er de aller fleste kronene bundet opp i løpende kostnader. Men noen enkeltposter kan bydelspolitikerne registrere og si hva de mener om. Blant annet foreslås det at Prinsdal eldresenter får et driftstilskudd på drøye 1,7 millioner.

Søndre Holmlia aktivitetssenter får 2,6 millioner. Videre foreslås å avsette 0.390 millioner til forebyggende barne- og ungdomsarbeid - hvorav 0,185 til Ungdomsbølgen Bjørnholt og 0,155 til Bjørndal IF.

Bjørndal frivillighetssentral tilgodeses med 100.000. Her forutsettes det at Bjørndal aktivitetshus gis anledning til gratis husleie i frivillighetssentralens lokaler . Holmlia frivillighetssentral får dekket husleien. Og det avsettes 0,620 til frivillighetsmidler.

Kutter 20 millioner

Sammenliknet med 2009 vil bydelsdirektøren forsøke å kutte ca. 20 millioner kroner i 2010 - ca likt fordelt barnevern og hjemmetjeneste. Men BU-leder Nadeem Butt kommenterer at alle i bydelen skal få det de har rett til.

De endelige vedtak fattes i BU torsdag 17. desember.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere