*Nettavisen* Nyheter.

Det ble lite shopping på heimevernssoldatene som lørdag inntok Senter Syd. Oppdraget var å sette sammen våpen. Bak fra venstre: Henrik, Jørgen og Emil. Foran fra venstre: John og Ole Martin. Foto: Nina Schyberg Olsen

Grønnkledde og bevæpnede inntok soldatene hovedstaden, men heldigvis var det bare heimevernsøvelse.

Klikk på bildet for å forstørre.

Full oversikt: Sersjant Holter håper helgens patruljeløp vil bidra til å rekruttere nye folk til Heimevernet. Foto: Nina Schyberg Olsen

Klikk på bildet for å forstørre.

Annerledes puslespill: Ivrige heimevernssoldater kaster seg over kassen med våpendeler. Foto: Nina Schyberg Olsen

Klikk på bildet for å forstørre.

På vandring: Heimevernssoldater fra Innsatsstyrke Derby kunne observeres mange steder i distriktet vårt i helgen. Her på vei til Skullerud. Foto: Nina Schyberg Olsen

OSLO/MORTENSRUD: Mange stusset da de lørdag morgen og utover dagen kunne observere soldater i aksjon rundt omkring i byen.

Ved Senter Syd på Mortensrud kunne overraskede forbipasserende få med seg soldater som lå på bakken og satte sammen våpen.

Innsatsstyrke Derby

Grunnen til at grønnkledde og bevæpnede soldater inntok hovedstaden, er patruljeløpet til Heimevernets Innsatsstyrke Derby.

Dette er spydspissen i Heimevernet i Oslo og Akershus, som i løpet av et år løser flere skarpe oppdrag og har opplæring i alt fra sikring til livvakttjeneste.

17 poster

Fredag kveld gikk startskuddet på Lutvann, og derfra jobbet de seg innover mot byen.

- Tilsammen 265 mann har gått hele natten og i dag løser de forskjellige oppgaver på totalt 17 poster i tillegg til mål. Posten på Mortensrud er den som er lengst unna og gir flest poeng, forteller Sersjant Holter til Nordstrands Blad.

- Her er det sammensetting av forskjellige våpen på tid, sier han idet en ny tropp kaster seg over kassen med metalldeler.

Øvelse og rekruttering

- Dette er trening for å teste oss selv fysisk og i militære kunnskaper, men også en måte å vise oss frem på og rekruttere nye folk. Vi deler ut brosjyrer og er åpne på hva vi driver med når folk spør, sier Sersjant Holter.

- Vi øver cirka 25 dager i året, og det er veldig sosialt og god stemning, fastslår Sersjant Holter. Han håper helgens patruljeløp fører til at flere frivillige melder seg til innsats.

Heimevernetts innsatsstyrke teller på landsbasis 5000 kvinner og menn, som har som mål å beskytte mennesker og viktige samfunnsfunksjoner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.