Sykehjemmene våre går en lysere tid i møte med tanke på kultur og underholdning. Her fra en danseoppvisning på Lambertseter sykehjem, som får 100 000 kroner til trivselstiltak. Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

Sykehjemmene våre går en lysere tid i møte med tanke på kultur og underholdning. Her fra en danseoppvisning på Lambertseter sykehjem, som får 100 000 kroner til trivselstiltak. Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

Sykehjemmene i våre tre bydeler får over 700 000 kroner til trivselstiltak. I tillegg kommer besøk av alt fra Sputnik til Vidar Lønn-Arnesen.

SØNDRE NORDSTRAND/ØSTENSJØ/NORDSTRAND: Byrådet i Oslo har bevilget totalt fem millioner kroner til ulike trivselstiltak som skal muntre opp beboerne på samtlige av byens sykehjem.

Sykehjem, frivillige organisasjoner og andre har blitt oppfordret til å søke om midler, og nå er listen over mottagerne klar.

700 000 kroner

Sykehjemmene i våre tre bydeler får tilsammen over 700 000 kroner (se egen liste), som skal brukes på alt fra sansehager for demente til jubileumsfeiringer, hyggetreff, turer og fossefall.

- Jeg er veldig imponert over søknadene og kreativiteten hos Oslo sykehjem. Tiltakene vi har bevilget penger til vil bidra til trivsel og glede for mange tusen eldre i Oslo, sier Sylvi Listhaug (Frp), byråd for velferd og sosiale tjenester.

- Å aktivisere beboerne på Oslos sykehjem, samt øke trivselen blant disse, er en prioritet for byrådet. Ved å sette av fem millioner kroner til trivselstiltak, vil Oslos eldre gå en fin tid i møte med sommerfester, utflukter, konserter, kafébesøk og kulturkvelder, sier Listhaug.

Da Capo og danseband

Mange av de innvilgede søknadene gjelder fellestiltak som vil komme alle sykehjemmene til gode.

På listen står blant annet teaterturné, Da Capo-turné med Vidar Lønn Arnesen og Phillip Kruse, dansebandturné med musikk fra 1920-tallet og frem til i dag, to allsangturnéer for demente, samt operaturné for de som ikke allerede har hatt besøk av den.

I tillegg vil Kari Svendsen og Sputnik legge ut på hver sin sykehjemsturné.

Kaker og sangbøker

Av trivselsmidlene er det også satt av 25 000 kroner til kaker som skal sendes ut til alle sykehjemmene på eldredagen.

Oslo Røde Kors har dessuten fått midler til besøkstjeneste og hyggetreff, mens Geria skal lage klassesett med sangbøker med stor skrift, cd-er og ressursbøker til alle sykehjem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.