*Nettavisen* Nyheter.

«Å avgi stemme uten frykt er juvelen i demokratiets krone»

22. juli viste at å delta i demokratiet er det beste vi kan gjøre for å sikre det norske samfunnet, skriver statsminister Jens Stoltenberg. Foto: ARKIVFOTO

Klikk på bildet for å forstørre.

Jens Stoltenberg (Ap), statsminister

Kommunevalget handler om de små fellesskapene. Gata du bor i. Nærmiljøet. Skolen der ungene dine går. Disse små fellesskapene bygger det store, norske fellesskapet som vi alle er stolte av. Derfor er kommunevalget viktig.

Del på Facebook

Årets valgkamp gjennomføres med et bakteppe som har berørt en hel verden. 22. juli viste at det beste vi kan gjøre for å sikre det åpne norske samfunnet, er å delta i demokratiet. Det gjør vi i borettslaget, i foreldreutvalg, på dugnader, og ved å avgi stemme ved valg.

LES ALT OM VALGET 2011 I OSLO HER

Dessverre har valgdeltakelsen ved de siste kommunevalgene vært lav. Det må vi snu i år. Demokratiet er noe av det flotteste vi har. Å avgi stemme uten frykt er juvelen i demokratiets krone. Derfor er din stemme så viktig.

"Som landets hovedstad og største by må vi ta oss av flere sosiale problemer enn andre byer"

Jeg håper du gir ditt bidrag til at vi oppfyller de unges ønske om høy valgdeltakelse som svar på angrepet mot Norge.

Vi som bor i Oslo, er glad i byen vår. Jeg er glad i Oslo. Det er en mangfoldig by. En by med rom for alle. Samtidig vet vi som bor her, at det er noen store utfordringer knyttet til å være storby.

Som landets hovedstad og største by må vi ta oss av flere sosiale problemer enn andre byer. Og slik byen er i dag, er det altfor store forskjeller mellom de ulike delene av byen. Ikke bare de gode forskjellene, de som skaper stedsidentitet og et mangfold av bymiljøer, men de vanskelige forskjellene.

De som handler om ulike muligheter i livet, om ulik helse, om ulik trygghet.

"Visjonen er et Oslo med mer samhørighet, mindre forskjeller, og mer trygghet for alle"

Oslo Arbeiderparti går til valg med mål om en mer samlet by. Visjonen er et Oslo med mer samhørighet, mindre forskjeller, og mer trygghet for alle. For å få til dette trenger vi Oslo-politikere som ser det som en viktig oppgave å løfte dem som har størst utfordringer. Sette inn innsatsen der den trengs mest. Utjevne de urettferdige forskjellene i muligheter som finnes i byen vår.

Arbeiderpartiet har alltid jobbet for at hvert enkelt menneske skal være fritt og trygt som del av et større fellesskap. De som trenger det, skal få en trygg skulder å lene seg til. Dette har gitt resultater. Arbeiderpartiets politikk bygger på at vi får til mer sammen, enn om vi står alene. Derfor må vi løse de store oppgavene i fellesskap. Skal vi få til dette må vi bruke de store pengene på de store oppgavene.

De nærmeste årene står vi overfor noen nye store løft for å bygge velferden videre.

For det første skal vi bygge ut eldreomsorgen og helsevesenet. Siden vår regjering tok over, har vi nesten 20.000 flere ansatte i pleie og omsorg. Men det er ikke nok. Vi har sett altfor mange eksempler, også fra Oslo, på at eldre ikke får den hjelpen de har krav på.

Derfor har vi startet et omsorgsløft. Alle som trenger det skal ha sykehjemsplass eller heldøgns omsorg innen 2015. Eldre som trenger det, skal få den hjelp de trenger – når de trenger den.

"Her i Oslo er det særlig viktig å sørge for at alle unger lærer seg norsk"

For det andre vil vi ha mer kunnskap i skolen. Norske elever gjør det bedre i internasjonale undersøkelser i dag enn for fem år siden. Men vi må gjøre mer. Vi trenger flere lærere og tettere oppfølging av elevene. Vi vil satse på norsk, matematikk og engelsk.

Og vi må få flere til å gjennomføre videregående skole. Her i Oslo er det særlig viktig å sørge for at alle unger lærer seg norsk før de begynner på skolen, slik at de har like muligheter til å lære det de trenger i skolen fra første dag.

For Arbeiderpartiet er en god omsorg og skole viktigere enn usosiale skattekutt. Andre partier snakker også om skole og omsorg, men lover samtidig å kutte skattene på nasjonalt nivå med titalls milliarder kroner. Da blir det mindre penger å bruke til fellesoppgavene. Derfor må vi velge.

Arbeiderpartiet i regjering og Arbeiderpartiet i Oslo vil jobbe sammen for å løse de oppgavene byen vår står overfor. Sammen får vi til mye mer.

11.–12. september kan du velge hvem som skal styre Oslo de neste 4 årene. Du finner helt sikkert ikke et parti du er enig med i absolutt alt. Men du kan finne et som ønsker den samme retningen på utviklingen som deg.

Vi i Arbeiderpartiet trenger din stemme for å satse på fellesskapet, og gjøre Oslo til en samlet by.

Jens Stoltenberg (Ap)

Stasminister

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.