*Nettavisen* Nyheter.

Å, for et Lyn-døgn!

Mye skjedde i siste liten for Lyn i går. Og kvelden endte nesten perfekt for kaptein Tommy Berntsen & co. Men nok en gang holdt det ikke helt til det 90. minutt. Her er han fra en sannsynligvis roligere Lyn-dag. Arkivfoto

Mandag ble et kaotisk døgn for fotballklubben Lyn. Til tross for at det meste hang i luften hva trener og spillere angikk helt frem til kampstart, klarte det krisepregede laget nesten å redde kvelden mot Brann.

OSLO: Men det ble bare uavgjort for Lyn mot Brann på Ullevaal mandag kveld. Likevel var det Lyn som gikk sterkest ut i 2-2-kampen mot bergenserne.

Det som skulle bli tre poeng på hjemmebane ble likevel bare ett. Etter 20 kamper ligger Lyn sju poeng bak 15. plassen, Bodø/Glimts 20 poeng, i årets tippeliga.

– Vi gjennomfører en bra kamp i dag, var likevel oppsummeringen fra Lyns konstituerte hovedtrener Gunnar Halle, ifølge Lyn.no.

Halle mente også at det definitivt er kapasitet i spillerne, og at Lyn ikke skal avskrives:

– Jeg syntes vi klarte det bra, og kampen viste at vi kan. All ære til gutta og det de prestere, sier Halle, som hadde en alt annet enn avslappende dag i forkant av oppgjøret.

Bergersens avgang sikret

«FK Kaos» kaller Aftenposten Lyn i dag. Og med god grunn etter det som skjedde tidligere på mandagen. På formiddagen oppga assistenttrener Gunnar Halle at han ikke visste hvem som skulle lede laget under kampen mot Brann. På lørdag hadde nemlig Bergersen møtt opp på lagets trening på Kringsjå, ettersom noen endelig sluttavtale for hovedtrener ikke var i orden. Bergersen forholdt seg til kontrakten. Det resulterte i at spillerne «løp fra treneren», og tok en runde rundt Sognsvann istedenfor.

LES OGSÅ: "Kenta" er uønsket

Mandag ettermiddag kom beskjeden om at Lyn-ledelsen og Bergersen hadde blitt enige om en økonomisk kompensasjon som klubben og den tidligere hovedtreneren kan leve med.

– Forholdet er nå avsluttet. Det har skjedd i minnelighet, det vil si at partene er fornøyde. Vi ønsker Kent lykke til videre, sa Lyn-direktør Langeland til VG i går.

Men avtalen skulle vise seg å skape problemer for lagoppsettet senere på kvelden.

Hvem skulle spille?

For mens det etter avtalen med Bergersen var klart at assistenttrener Halle skulle ledet Lyn mot Bergen, var det uklart hvilke spillere han kunne ha på banen.

I lagoppsettet sto nemlig islendingen Indridi Sigurdsson. Men det varte ikke mange minuttene.

Sigurdsson var nemlig allerede solgt til Viking, viste det seg.

Det skal være inntektene av salget som sikret at Lyn-ledelsen kunne innfri Bergersens økonomiske krav.

Men hva med...?

Uruguaieren Diego Gustavino, som først ble meldt klar for salg til Brann i forrige uke, for så å slå kontrabeskjed da forhandlingene om den personlige avtalen strandet, meldte seg syk etter en skade i foten. Assistenttrener Halle uttalte deretter at Gustavino var «frisk som en fisk» ifølge Aftenposten. Gustavino kom aldri på banen i går.

Men Gustavino og Sigurdsson var ikke de eneste spillerne det knyttet seg usikkerhet til like før kampstart i går. Jo Inge Berget som spiller for Lyn på utlån fra Udinese, hadde bare utlånstillatelse frem til 2. august. I siste liten ble avtalen forlenget en måned, og Berget fikk spille mot Brann.

Allerede onsdag tar Lyn imot Liverpool på Bislett stadion.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.