*Nettavisen* Nyheter.

Å glede andre

Alle som noen gang har mistet en lommebok vet hva slags mareritt det kan være. Den kalde svetten begynner å renne og man starter å tenke på alle ting som må gjøres med en gang. Alle kort må sperres og nye kort må bestilles, dessuten må man ta en tur til Statens vegvesen og bestille et nytt førerkort. For ikke å snakke om tap av kontanter som man hadde i lommeboken. Med andre ord, slitsomt, plagsomt og irriterende.

En av beboere i Groruddalen opplevde dette sist uke. Etter en handletur på Furuset senter oppdaget Kerstin Kapsberger at lommeboken hennes var savnet. Hun rakk så vidt å få panikk, før mobiltelefonen hennes ringte og en mann hun aldri før har sett, leverte lommeboken tilbake til henne. Til alt overmål, med alt innhold på plass.

Tom Handeland og hans følge som leverte lommeboken tilbake er uten tvil ærlige sjeler som det ikke finnes så mange igjen av. Derfor blir dette et godt eksempel på mennesker man kan se opp til. Vi synes disse fortjener en stor takk på vegne av våre lesere.

Her er det snakk om en så grunnleggende verdi som ærlighet. I disse materialistiske tider er det fort gjort å glemme slikt. En tapt lommebok, eller hvilken som helst annen verdigjenstand kan fort friste finneren til å gjøre en uærlig ting. Det skjer altfor ofte.

Historiene som denne hendelsen fra Furuset hører vi også om. Lokalavisen Groruddalen har også tidligere skrevet om en liknende sak. Dessverre, skjer dette ikke så ofte som vi skulle ønske oss.

Ærligheten er en verdi som vi i avisen verdsetter meget høyt. Derfor er det alltid en glede for oss når vi kan skrive om folk som har det samme grunnsynet. Vi trenger flere ærlige mennesker i Groruddalen og vi kommer til å fortsette å lete etter dem for å kunne gi dem omtalen de fortjener.

Ærlighet varer lengst. La den gjøre det også i fremtiden og håpe på at det er stadig flere mennesker som følger eksempelets makt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag