RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Å involvere lokalbefolkningen

På vegne av Sagene Venstre vil vi få beklage og trekke tilbake en påstand fremmet av oss i et leserinnlegg i forrige utgave av Østkantavisa, hvor vi hevdet at bydelen ikke legger ut sakspapirer på internett. Dette var direkte feil og en glipp fra vår side! Bydelen legger ut innkallinger og møtebok for alle møter på sine nettsider, man kan laste ned sakspapirer fra de siste år gjennom disse sidene.
Vår hensikt var å bemerke hvor vanskelig det kan være for beboere i bydelen å få det med seg om det skjer noe i deres nabolag. Senest på folkemøtet om stadionplanene på Voldsløkka i slutten av august kom dette tydelig frem. Flere av naboene fra området rundt Voldsløkka uttrykket på møtet forundring over at de ikke hadde hørt om disse planene tidligere. Planene for Voldsløkkaområdet har vært oppe til behandling i bydelsutvalget og i bystyret ved flere anledninger uten at så mange andre enn de som sitter i disse forsamlinger nødvendigvis har fått det med seg. Sagene Venstre ønsker at innbyggerne i bydelen skal få bedre muligheter til å orientere seg om og eventuelt engasjere seg i politiske saker som angår deres nærmiljø! Og vi ønsker at bydelens egne internettsider skal være et naturlig sted å besøke for den som er nysgjerrig på hva som er på gang i bydelen. For å få til dette er det viktig at saker legges frem på en måte som gjør dem mulig å forstå også for en som ikke har mellomfag i anvendt byråkrati. For å følge med på hva som skjer i nabolaget må man lete seg frem i sakspapirer som kan ta pusten fra enhver. Dette tok Venstre opp i bydelsutvalget i mars 2006, vi fikk liten støtte for vårt syn, og saken ble ikke tatt videre. Dette er noe Venstre vil ta opp i BU igjen i kommende periode. Vi vil fremme forslag om at konfliktlinjene og den faktiske politikken i saker kommer klarere frem i sakens innledning, at språkbruken forenkles og at publikum får informasjon om hva slags type sak det dreier seg om - om det for eksempel er en høringssak, en orienteringssak eller en vedtakssak, og hva dette innebærer. Tegninger og kart bør vises på prosjektor under møtet slik at tilskuere kan følge med under saken. Viktige og kontroversielle saker bør også legges ut på forsiden til bydelens nettsider slik at det blir lettere for publikum å oppdage dem.
Denne forenklingen / avbyråkratiseringen er en forutsetning for at demokratiet skal fungere slik det er tenkt - at "mannen i gata" kan gjøre seg opp en mening om saker og engasjere seg, eller være folkevalgt.
I tillegg vil Sagene Venstre igjen foreslå at sakspapirer sendes ut elektronisk til alle politikere i bydelen. Slik det praktiseres i dag får vi politikere noe som tilsvarer en halv regnskog i postkassen hver måned. Alle sakspapirer og vedlegg inkludert rapporter på titalls sider blir sendt ut til medlemmer og varamedlemmer i bydelsutvalget og i de
tre underkomitéene, dette utgjør gjerne flere store konvolutter til rundt 30 personer, hver måned ti måneder i året. Dette tok vi opp i forbindelse med en budsjettbehandling hvor det kom frem hvor mye penger bydelen faktisk bruker på
porto til dette formålet, andre parti ville ikke vurdere vår løsning. Venstre mener bydelens politikere bør få sakspapirer tilsendt elektronisk med mindre de spesifikt ber om å få dem på papir. På BU-møtene får vi nemlig de fleste papirer utdelt en gang til, så vi blir sittende med dobbelt sett av det meste.
Sagene Venstre vil ganske enkelt gjøre sitt for å forenkle byråkratiet og involvere lokalbefolkningen på en bedre måte. Vi tror innbyggerne i bydelen vil sette pris på muligheten til å orientere seg, og håper flere vil kontakte oss politikere når det dukker opp saker folk mener noe om! Husk at folkevalgte skal brukes!
Guro Svenkerud Fresvik
Bydelslagsleder, Sagene Venstre
Inge Carlén
BU-representant for Sagene Venstre

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere